Odakle će početi Iliev? ''Za mesec dana imaću pravu sliku''

Autor: Darko Mitrović
utorak 17.09.2024.
17:15
Izvor: Sportske.net

Može li njegova energija da trgne Partizan iz letargije pred derbi?

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Šta god mislili o Ivici Ilievu, ne može mu se osporiti enrergija, harizma i hrabrost da kaže ono što, na primer, od njegovog prethodnika Ivice Kralja nismo čuli.

Na današnjoj zvaničnoj promociji na mesto sportskog direktora, Iliev je locirao probleme i naglasio da od sada preuzima odgovornost za poteze koji će se vući u sportskom sektoru. A najavio je velike promene.

Odakle će početi?

''Vremenski sam počeo od juče, a odakle? Već sutra imam sastanak sa ekipom, sa predsednikom Teleoptika i rešavanje situacije u Omladinskoj školi. Nažalost, ne mogu da pomognem sem nekih saveta i energije koju ću usmeriti na sjedinjavanje na Sveto trojstvo Partizana - Teleoptik, Omladinska škola i Partizan. Oni svi pripadaju istom timu i istoj kući. Odatle ću krenuti, jer je to na najnižim granama od kada ja pamtim''.

Kako vratiti navijače na stadion?

''Ja sam igrao u vreme kada su naši navijači bili najdominantniji, kada su me nosili do velikih rezutata i uspeha, pa mi to teško pada. Ne volim da se mešam u te stvari sem sporta, ali ostaje mi da se nadam da ćemo nekim našim rezultatima i učinkom pomoći i pogurati njihov povratak''.

Došao je tek kada je prelazni rok završen. Da li je moglo ranije?

''Sve je počelo da se dešava krajem prelaznog roka. Birokratija, što bi se reklo, ali i da sam došao nekoliko dana ranije, već je to bio kraj. Ipak, sada mogu mirne glave da se posvetim rekonstrukciji i da resetujem ceo sistem''.

Kako rešiti problem Omladinske škole?

''Kada sam kao klinac došao u Partizan, tu je bila legenda do legende. Oni su znali da procene šta igrač treba da ima da bi došao u prvi tim. Ali, glavni problem je što smo poslednjih godna prestali da budemo fudbalska, nego trenerska akademija. Tu je moje neslaganje sa takvim radom i zato će doći do promene''.

Kako će se odnositi prema igračima koje je doveo njegov prethodnik?

''To su moji igrači, nebitno da li sam ih ja doveo ili nisam. Treba da vidim da li mogu da promene svoj način igre, stav ili bilo šta. Ima igrača koji imaju pravi kvalitet za Partizan, ali u okruženju određenih igrača ne mogu da se iskažu. U narednih mesec dana imaćemo pravu sliku kada napravimo analize''.

Na kraju je ponovio kada možemo očekivati ''evropski Partizan''.

''Promene se dešavaju kada se ukaže šansa. Dao sam logičan rok od dva prelazna roka, jer znamo da je zimski teži i manji je izbor igrača. Iz iskustva znam da je letnji prelazni rok kada ser rekonstruiše tim''.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Miki88
Tuesday, 17.09.2024
22:03

Ahahah.Ljudi moji kakve sve neznalice i lopovi vode klub,majko moja....Mrš svi iz svetinje....😡

avatar
VALJAK I PRAVI NAVIJACI BEZ VODJE
Tuesday, 17.09.2024
17:52

FILOZOFU ,PROFITERU SIKTER BRE IZ NASEG PARTIZANA. TI SI JUDA PROFITERSKA. SMINKATE KLUB 12 GOD I LAZETE NAVIJACE. ZATO NAS NEMA BITANGE SIBICERI.