Odbrana Srbije - Ovo već izgleda bolje!

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 08.06.2024.
21:00
Izvor: Sportske.net

Drugi najduži niz odbrane pod selektorom Piksijem!

STARSPORT
STARSPORT

Povezane vesti

Odbrana reprezentacije Srbije je od dolaska selektora Dragana Stojkovića Piksija na čelo nacionalnog tima je okarakterisana bezbroj puta kao najslabija karika. 

I to jeste bio slučaj u veliki broj navrata, naša poslednja linija je umela neprijatno da iznenadi, a da li je ovoga puta to slučaj?

Činjenica je da je upravo napravljen drugi najduži niz bez primljenog gola koji traje 167 minuta i to protiv dve respektabilne selekcije, respektabilnije od onih protiv kojih smo pravili najduži niz bez primljenog gola otkako je selektor Dragan Stojković Piksi. 

Najduži niz je napravljen u mečevima sa Švajcarskom (primili smo gol u 48. minutu), Litvanijom i Crnom Gorom, kao i Jordanom protiv kog smo primili gol u 53. minutu utakmice, što čini ukupno 275 minuta bez primljenog gola. 

Od drugog gola Austrijanaca u 13. minutu domaćin praktično da nije imao kvalitetnu šansu, a večeras su Šveđani obilazili oko gola Rajkovića, ali ne možemo reći da su imali stopostotnu šansu što je veliki učinak našeg nacionalnog tima o čemu je govorio i Dragan Stojković Piksi. 

Videćemo kada izađemo na megdan još jačim selekcijama poput Engleske i Danske, ali jasno je već sada da imamo na čemu da gradimo optimizam, više nego u nekom prethodnom periodu. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke