Odbrojavanje do žreba - Gde je TV prenos i koga mogu da izvuku Zvezda, Partizan i ''Čuka''?

Autor: Darko Mitrović
utorak 02.08.2022.
08:22
Izvor: Sportske.net

Danas ćemo saznati koje bi mogle da im budu poslednje prepreke pred ulazak u grupnu fazu evro-kupova.

Epa/Valentin Flauraud
Epa/Valentin Flauraud

Povezane vesti

Posle eliminacije niškog Radničkog, Srbija je uoči trećeg kola kvalifikacija ostala sa tri predstavnika na evropskoj sceni. To su Crvena zvezda, Partizan i Čukarički koji će danas saznati potencijalne rivale u plej-ofu ukoliko narednih dana budu uspešni u trećem kolu.

Žreb počinje u 12 časova, TV prenos je najavila TV Arena sport. Najpre će se izvlačiti parovi plej-ofa kvalifikacija za Ligu šampiona, sat kasnije za Ligu Evrope, a od 14 časova parovi poslednjeg kola kvalifikacija za Ligu konferencija.

Zvezda će, naravno, biti među povlašćenim ekipama na žrebu, zajedno sa Pjunikom protiv koga će sutra igrati u trećem kolu. Nema mnogo opcija, potencijanli rivali mogu da budu: Trabzonspor, ili pobednici duela Bodo - Žalgiris i Makabi Haifa - Apolon Limasol. Još jedan par je među nepovlašćenim ekipama, to je Karabag - Ferencvaroš, ali oni neće moći na Zvezdu zbog - Pjunika. Naime, zbog aktuelnih političkih odnosa između Jermenije i Azerbejdžana, nemoguć je duel njihovih predstavnika u Evropi, pa će se izbeći mogućnost eventualnog susreta Karabaga i Pjunika.

AdmiralBet je pripremio kvote za predstojeće mečeve trećeg kola, a ako Zvezda sutra savlada Pjunik uz prelaz 1-1, kvota u AdmiralBet-u je 1.65.

U Ligi Evrope nas predstavlja Partizan, koji u četvrtak u trećem kolu igra protiv AEK-a iz Larkane sa Kipra. Ako prođe dalje, crno-beli bi u plej-ofu mogliu da se sastanu sa jednom od ovih šest ekipa: Gent (Belgija), Austrija Beč (Austrija), Harts (Škotska), Sivas (Turska), Dnjipro (Ukrajina) i Silkeborg (Danska).

I Zvezda će biti učesnik današnjeg žreba, za slučaj da Pjunik napravi senzaciju u trećem kolu, pša da se srpski šampion preseli u plej-of kvalifikacija za Ligu Evrope. Isti su potencijalni rivali kao za Ligu šampiona, samo poraženi, a ne pobednici iz trećeg kola.

Konačno, u plej-ofu kvalifikacija za Ligu konferencija nas predstavlja Čukarički koji će imati vrlo težak zadatak da dođe do te faze takmičenja, jer mu je u trećem kolu rival holandski Tvente. Ako ''Brđani'' prođu dallje, moći će da se sastanu sa jednim od ovih rivala: Fiorentina, APOEL/ Kizilžar, Bazel/Brondbi, Bašakšehir/Breidablik.

Takođe, biće ponovo žreban i Partizan, za slučaj da ispadne od AEK-a i preseli se u plej-of kvalifikacija za Ligu konferencija. U tom slučaju, mogući rivali crno-belima biće:   Spartak Trnava /Rakov, Lugano/Hapoel Ber Ševa, Levski/Hamrun ili Mol/Petroklub.

Žreb za Ligu konferencija počinje u 14 časova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke