Odjeci promene kapitena - Sećate li se kad je Miha dodelio traku Kolarovu i šta je tada bilo s Banetom?

Autor: Darko Mitrović
utorak 20.03.2018.
12:16
Izvor: Sportske.net

Još uvek smo pod utiskom jučerašnje iznenađujuće odluke selektora Mladena Krstajića.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Verovali smo da će šokantna smena Slavoljuba Muslina posle plasmana ''Orlova'' na Mundijal biti najveće iznenađenje do odlaska u Rusiju, ali je novi selektor Mladen Krstajić već počeo da nam servira nova iznenađenja.

Naizgled obična konferencija za medije povodom okupljanja naše reprezentacije pred prijateljske mečeve sa Marokom i Nigerijom obeležena je vešću koju niko nije mogao ni da pretpostavi.

Bane Ivanović više nije kapiten ''Orlova'' iako i dalje ostaje u nacionalnom timu, a njegovu ulogu preuzeo je Aleksandar Kolarov.

Zvuči poznato?

Ovakvu rokadu, ali samo privremenu, imali smo pre pet i po godina, u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, u vreme dok je selektor našeg nacionalnog tima bio Siniša Mihajlović.

Podsetimo, posle ubedljivog poraza od Belgije na ''Marakani'' (0:3), došlo je do turbulencija unutar naše reprezentacije, pa je selektor Mihajlović odlučio da za naredni meč sa Makedonijom koji je usledio četiri dana kasnije, 16. oktobra 2012, kapitena Baneta Ivanovića preseli na klupu, a Kolarov je preuzeo njegovu ulogu, uz promenu broja na dresu, pa je umesto ''jedanaestice'' obukao dres sa brojem 3
.

Nažalost, nije pomoglo. Reprezentacija Srbije je tada u Skoplju odigrala jedan od najgorih mečeva u kvalifikacijama iako je izgubila samo sa 1:0, a tokom drugog poluvremena tadašnji selektor je ipak odlučio da Ivanovića uvede u igru.
--
Posle toga sve se vratilo na staro, Bane je i dalje sa kapitenskom trakom na ruci predvodio ''Orlove'', a pomenutu rokadu u Skoplju je stoički podneo.

Ali, ako je to tada bilo privremeno, sada je Ivanović trajno ostao bez kapitenske trake. Nije više ni zamenik...

Nadamo se samo da će Bane po ko zna koji put pokazati ljudsku veličinu i da neće dozvoliti da ga ova najnovija promena na bilo koji način poremeti uoči Svetskog prvenstva.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Alister Krouli
Wednesday, 21.03.2018
10:11

Velika trenercina Mihajlovic. Hahaha. A sada Krstajic.

avatar
jv
Tuesday, 20.03.2018
18:00

Sramota, šta više reći. Bane treba da se oprosti od reprezentacije, nije on ovo zaslužio. A u Rusiji nas čeka nacionalna sramota.

avatar
Tuesday, 20.03.2018
13:52

Nadamo se da će Bane po ko zna koji put pokazati ljudsku veličinu kad već Krstajić nije...pred sp...

avatar
Čeki
Tuesday, 20.03.2018
13:48

Ma kao igraca, to uopste ne treba da poremeti coveka. Ma koliko god bila cast nositi je, to je samo traka i kraj.

avatar
12 NEDELJA DO ISTINE
Tuesday, 20.03.2018
14:15

Razlog za oduzimanje trake je nesto sto mora da se razjasni, nadam se da ga to nece previse pogoditi, a ako je nepravda, onda sigurno hoce dosta...

avatar
12 NEDELJA DO ISTINE
Wednesday, 21.03.2018
18:12
avatar
Čeki
Wednesday, 21.03.2018
03:15

Ma ni ne mora, njemu na obraz.

avatar
12 NEDELJA DO ISTINE
Tuesday, 20.03.2018
13:36

Kasno je za neke smene, ali, ovo se definitivno pretvara u horor u rangu onog od pre 12 godina. Mislim da kolarov ovaj put nije smeo da prihvati, onda to nije bilo toliko ozbiljno i svi smo znali da je to samo privremeno. Trebao je da ostane kapiten cak i ako je odluka (a jeste) takva da ga ovaj uzurpator na mestu selektora vise ne vidi u prvih 11. Ako to moze da se (u)radi u klubu (Toti, Ilic), sigurno moze i u reprezentaciji, ti drugi, to jest, zamenici kapitena, bi onda bili samo nosaci trake. Inace, koliko je samo zalosna bila ta odluka mihajlovica, govori cinjenica da je tomovic skrivio penal kao poslednja ne znam sta i bio iskljucen, a mi izgubili utakmicu...