Odlasci, odlasci - Četvorica sigurno pakuju kofere u Zvezdi, ko još?

Autor: Aleksandar Obrenović
ponedeljak 25.10.2021.
14:15
Izvor: Sportske.net

Sva je prilika da ćemo ponovo videti dosta promena u igračkom kadru do kraja sezone.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Crvena zvezda ima veliki broj fudbalera, a u drugom delu sezone neće biti tako zgusnutog rasporeda kao što je to slučaj u prvom delu. 

Dakle, jasno je da će biti prodaje igrača, a ko bi mogao da napusti redove aktuelnog šampiona Srbije?

Među golmanima nema mnogo dilema, ostaće sastav kakav jeste sa Borjanom, Gordićem i Popovićem, dok bi u odbrani moglo biti nekih manjih promena. Dragović je siguran, Pankov takođe, kao i Eraković, videćemo da li će Degenek ostati ili će potražiti novi klub, reklo bi se da je bliži ostanku u ovom trenutku. 

Bekovi su Rodić, Gajić i Gobeljić i jasno je da fali još jedan, pošto Bakajoko sve manje dobija šansu i možda već vidi izlaz u januaru. 

Izlaz bi mogli da vide i Zvezdini "klinci" koji više i nisu tinejdžeri, Njegoš Petrović i Veljko Nikolić koji nemaju mesto u postavi kod Dejana Stankovića i šansu dobijaju na kašičicu. 

Sanogo, Srnić, Krstičić i Kanga su skoro sigurni za drugi deo sezone, osim eventualne dobre ponude za Kangu koja bi mogla da usledi tokom zime. 

Vukanović definitivno odlazi, a vrlo lako bi moglo da se desi i da Ben napusti redove Crvene zvezde, jer kako piše "Maxbet sport", ovaj fudbaler je na meti turskih timova. Ipak, to je često slučaj, Stankoviću je Ben veoma potreban za drugi deo sezone, pre svega zbog iskustva i činjenice da je uvek davao 100% na terenu. 

Falko je sve slabiji, od njega se očekivalo daleko više i nemojmo se začuditi u slučaju njegovog povratka u Italiju. 

Katai i Ivanić su okosnica tima i jasno da ukoliko jedan od njih dvojice napusti tim tokom zime, titula će biti sve dalja, a uprava ne želi previše da razmišlja o tome. Pavkov je bio raspoložen u prvom delu sezone, ali u slučaju dobre ponude i on može otići tokom zime, posebno zbog činjenice da stiže Ohi iz Norveške. Dioni je pozajmljen, ukoliko Pavkov ostane nije isključeno da će pozajmica trajati kraće od očekivanog. 

Dakle, naša prognoza glasi:

odlaze 100% - Vukanović;
odlaze 70% - Nikolić, Petrović, Bakajoko;
50-50% - Degenek, Ben, Pavkov, Dioni, Falko;
odlaze 30% - Kanga.

Ostali mogu da idu, ali samo u slučaju izuzetne ponude. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke