Odličan meč u Bačkoj Topoli, TSC na samo bod od Partizana, Lalatov Radnički pola sata sa igračem manje!

Autor: Darko Mitrović
subota 12.11.2022.
18:51
Izvor: Sportske.net

Odlična ekipa TSC-a upisala 11. pobedu u sezoni.

2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Fudbaleri TSC-a trijumfalno su završili prvi deo superligaške sezone. Tim Žarka Lazetića je večeras u meču 19. kola Super lige Srbije savladao ekipu niškog Radničkog rezultatom 2:0 i učvrstio se na trećem mestu na tabeli, sada sa samo bodom manje od Partizana, ali uz meč više od crno-belih. Radnički će prvi deo sezone završiti sa samo 17 bodova, trenutno na 13. mestu na tabeli.

Baš kao i protiv Partizana pre šest dana, TSC je i večeras stekao rezultatsku prednost već na samom startu meča. Ifet Đakovac je tada protiv Partizana asistirao Ratkovu, a večeras je bio egzekutor i domaći su u prvom minutu poveli sa 1:0.

Nišlijama je trebalo vremena da se oporav od šoka, ali kako je meč odmicao preuzimali su inicijativu i pokušavali da što pre stignu do izjednačenja.

Bilo je nekoliko spornih situacija u večerašnjem meču, jedna od njih u 25. minutu meča, kada je Ratkov imao otvoren put ka kaznenom prostoru gostiju, Jamkam ga je malo odgurnuo s leđa i napadač TSC-a je pao, ali sudija Šegrt nije prekidao igru, niti se VAR oglasio. Očigledno, procena je bila da intenzitet tog kontakta nije bio dovoljno jak da bi se dosudio prekršaj, koji bi u tom slučaju značio i potencijalno isključenje Jamkama kao poslednjeg igrača odbrane.

Domaći su uspeli da zadrže minimalnu prednost do kraja poluvremena, a Radnički je na početku drugog pokušao da izvrši još jači pritisak.

Standings provided by Sofascore

Posle pet minuta igre u drugom poluvremenu, Radnički je mogao do izjednačenja. Cvetković je bukvalno poklonio loptu Nikoli Štuliću, koji je obišao golmana Ilića i šutirao po zemlji iskosa sa leve strane, ali je lopta otišla tik pore leve stative. Mnogo sreće imali su domaći u ovoj situaciji.

Možda još bolju priliku na drugoj strani propustio je Vukić u 55. minutu meča, kada ga je Đakovac lepo pronašao u kaznenom prostoru, gde je imao slobodan prostor ispred sebe na oko 15 metara od gola, ali je loše šutirao i poslao loptu preko gola.

Samo minut kasnije još jedns stopostotna prilika za TSC. Ovoga puta je Luka Ilić imakao svojim čuvarima i šutirao iskosa sa desne strane, ali je golman Rosić odlično reagovao.

A onda, 60. minut i možda i ključni trenutak ove utakmice. Nišlije su iznudile slobodan udarac sa leve strane, odlično ga je izveo Pejović, lopta je ubačena u peterac gde Etongu za trenutak kasni i ne uspeva da zahvati loptu kako je želeo, a pritom je kopačkom udario u glavu golmana Ilića, pa je epilog svega ovoga - drugi žuti, odnosno crveni karton za Etongua, Radnički je ostao sa igračem manje na terenu.

Brojčanu prednost na terenu TSC je iskoristio već u 67. minutu meča, kada je Kuveljić pravovremeno uočio Cvetkovia koji je utrčavao u kazneni pšrostor, a Cvetković je iskosa sa desne strane šutirao iz prve u bliži ugao i pogodio za velikih 2:0.

Do kraja potpunu kontrolu dešavanja na terenu imala je ekipa TSC-a, uz još par dobrih prilika, a odlični golman Radničkog Dragan Rosić je sprečio još ubedljiviji poraz Radničkog.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke