Odluku o statusu Tumbakovića donosi 15 ljudi, poznato kako i kada!

Autor: Milovan Longinov
utorak 24.11.2020.
08:55
Izvor: Sportske.net, novosti

Sudbina Ljubiše Tumbakovića u rukama 15 članova IO FS Srbije.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Srbija je pre 12 dana izgubila od Škotske, a sudbina selektora Ljubiše Tumbakovića još uvek nije poznata.

U FS Srbije želeli su da se situacija malo stiša, da se odluka donese hladnih glava, a sada je poznato i kako i kada će se to učiniti.

Ako niste znali, o sudbini selektora odlučuje 15 članova Izvršnog odbora FSS i to tako što je potrebna većina glasova "protiv" kako bi on bio smenjen. Kako prenose Novosti, tako nešto bi moglo da se dogodi već sutra, samo je pitanje da li će se sednica IO održati uživo ili onlajn zbog teške epidemiološke situacije u našoj zemlji.

Tumbaković će dobiti priliku da iznese izveštaj svog minulog rada, zaključno sa porazom od Škotske koji je jedini i uzdrmao njegovo mesto. Naši fudbaleri su imali sve u svojim rukama, bili nikad bliži plasmanu na EP, ali je onda usledila neobjašnjivo loša partija protiv Škota.

Ukoliko Izvršni odbor, tačnije barem osam članova od 15 izglasa smenu selektora, nije isključeno da ode ni sportski direktor Vladimir Matijašević. Novosti podsećaju i na njegove i Tumbakovićeve kontradiktorne izjave o Kolarovu, selektor je tvrdio da je on povređen, dok je direktor uveravao da je lično video da mu Inter brani da igra za Srbiju.

Sve u svemu, već u sredu bi mogla da padne konačna odluka o selektoru, a onda bi FSS imao tri meseca da dovede novog selektora. Tačnije, bilo bi možda bolje za budući projekat da selektor bude izabran što pre, kako bi ta tri meseca iskoristio da se pripremi za sve što ga čeka u kvalifikacijama za SP 2022.

I za kraj, članovi IO FSS čine: Slaviša Kokeza, Nenad Bjeković, Marko Pantelić, Novica Tončev, Dragan Simović, Dušan Mrakić, Miloš Miljanić, Milan Karadžić, Marjan Rnić, Janoš Žemberi, Branko Stojaković, Dragan Ilić, Dragomir Lazović, Saša Bajčetić i Bojan Pavićević.

Čekamo odluke i novi plan, novi početak, i nadamo se da se Škotska više neće ponoviti...

Baner

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Sanchez Bakero
Tuesday, 24.11.2020
23:26

Dobro reče čovek dole - još će Tumba i da ostane na klupi. Užas! Ja sam već rekao, a reći ću ponovo - stanje u fudbalu nam je ogledalo stanja u državi. Kraj.

avatar
Marko HM
Tuesday, 24.11.2020
17:39

Slažem se da je Tumbaković završio ali, interesuje me, ko donosi odluku o smeni rukovodstva u FSS? Ko preispituje njihovu odgovornost ili za njih važe neka druga pravila?

avatar
Bojan Samardzic
Tuesday, 24.11.2020
12:35

Nije samo Skotska. Zapravo, osim protiv Norveske, ne vidim da je napravio ikakav iskorak u odnostu na Krstajica, sto se tice igre. Cak sam sklon da tvrdim, sa ove vremenske distance, da igra pod Krstajicevim selektotovanjem i nije bila tako losa, osim u Ukrajini, u odnosu na Tumbakovica.

avatar
nenadnenad1234
Tuesday, 24.11.2020
12:09

Ali glavno pitanje. Ako izuzmemo nerealne mete (Piksi, Jokanovic, Ivic, Milojevic), koga postaviti na mesto selektora
Jesam li za Tumbakovica? Nisam.
Jesam li za to da bilo ko sedne na klupu umesto Tumbakovica? Nisam, bolje i ovakav Tumbakovic, nego da dodje neko gori,

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Tuesday, 24.11.2020
10:27

Ko su ovi mozgovi, za pola njih nikad nisam cuo?! Zar niste rekli u cetvrtak?

avatar
Dr fudbala Miloje
Tuesday, 24.11.2020
10:13

У ово не смем да поверујем. После свега још ће да остане на клупи репрезентације.