Određeni arbitri za "večiti derbi"!

Autor: Nemanja Janošev
ponedeljak 27.02.2023.
15:00
Izvor: Sportske.net

Poznato ko sudi.

2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Sudijska komisija Fudbalskog saveza Srbije objavila je imena arbitara za "večiti derbi" koji će biti odigran na stadionu "Rajko Mitić" u petak u okviru 24. kola domaćeg prvenstva.

Meč između Crvene zvezde i Partizana vodiće debitant u derbijima Aleksandar Živković iz Niša. 

Živković (37) se na listi Supe rlige Srbije nalazi od 2016. godine. On je ove godine zbog visokog kvaliteta sudjenja promovisan u Elitnu grupu.

Njemu će pomagati Beograđani Dragan Bogićević i Bojan Banović, dok je za četvrtog arbitra određen Stanko Ostraćanin iz Kraljeva. U VAR sobi biće Momčilo Marković i Milan Mihajlović.

"Ovo je šesta utakmica 'večitih rivala' u toku mandata SK FSS pri čemu je delegirano pet različitih sudija. Pored Srdjana Jovanovića koji je dva puta delegiran, poverenje su dobili i internacionalci Novak Simović, Miloš Milanović, ali i sudije sa grbom FSS, na prethodnom derbiju Milan Mitić i sada Aleksandar Živković"

U saopštenju se dodaje da FSS ima poverenja u sudijski tim koji je određen za "večiti" derbi.

"Verujemo da će njima ova utakmica ostati zauvek u sećanju, a da se fudbalska javnost neće baviti sudjenjem. Sudijska komisija želi svim akterima najveće fudbalske svetkovine u Srbiji da igrom i ponašanjem opravdaju epitet i tradiciju 'večitog derbija" tako da svi ljubitelji fudbala ne samo u Srbiji, nego širom sveta uživaju u kvalitetnoj igri i lepim potezima", 
zaključuje se u saopštenju Sudijske komisije FSS.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke