Održana komemoracija Slobodanu Santraču

Autor: Beta Beta
četvrtak 18.02.2016.
18:20
Izvor: Beta

U Skupštini grada Beograda danas je održana komemoracija nedavno preminulom bivšem reprezentativcu i selektoru fudbalske repezentacije Jugoslavije Slobodanu Santraču.

Povezane vesti

Potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Ivan Ćurković rekao je da Santrač nije bio samo izuzetan fudbaler i selektor, već i čovek koji "nikada nije isticao svoj izuzetan uspeh".

"Santrač je bio neponovljivi strelac i stručnjak retkog kova. Stručnost ga je i dovela u našu organizaciju u kojoj je ostvavio zapaženi trag. Radio je u vreme sankcija, pod teškim uslovima, ali je uspeo da naš državni tim odvede na Svetsko prvenstvo u Francusku 1998", rekao je Ćurković.

Bivši selektor fudbalske reprezentacije Jugoslavije, kao i Srbije i Crne Gore Ilija Petković istakao je da "nas je u ovo vrtoglavo vreme, napustio jedan od poslednjih romantičara, koji nije tražio loptu, već je ona tražila njega".

"Sani je bio veliki profesionalac, koji je sve poslove i obaveze završavao s lakoćom. Bio je vodeći strelac u tri čuvene navale našeg kluba, koji je u njegovo vreme ostvarivao najbolje rezultate"
, rekao je Petković.

Portparol FSS Aleksandar Bošković podsetio je prisutne na izuzetnu igračku i trenersku karijeru popularnog Sanija, ističući da "ako je u fudbalu najveća mudrost dati gol, Santrač je bio kralj fudbala".

Komemoraciji su prisustvovali sinovi i članovi porodice pokojnog Santrača, brojni prijatelji, sportisti i sportski radnici, kao i predstavnici ambasada zemalja u kojima je Santrač radio.

Santrač je preminuo 13. februara u 70. godini, a sahranjen je danas na Topčiderskom groblju u Beogradu.

Slobodan Santrač je fudbalsku karijeru gradio u OFK Beogradu i Grashopersu, dok je bio član i Partizana i Galenike.

U sezoni 1971/72. dobio je "bronzanu kopačku", kao treći strelac Evrope sa 33 postignuta gola.

Za nacionalni tim SFR Jugoslavije odigrao je osam mečeva i postigao jedan pogodak.

Kao selektor, Jugoslaviju je predvodio od 1994. do 1998. godine.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.

avatar
REVOLT 24. III 2016.
Thursday, 18.02.2016
20:02

Neprevazidjeni golgeter. Neka mu je laka zemlja i vecna slava...