OFK Beograd dobio predsednika! Filijala ili ne? Evo odgovora!

Autor: Darko Mitrović
sreda 23.12.2020.
18:29
Izvor: Sportske.net

Krajnje je vreme da ''Romantičari'' započnu povratak na staze stare slave.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

U poslednjih nekoliko dana se dosta pričalo o izboru novog rukovodstva u OFK Beogradu, posebno posle nagoveštaja od strane generalnog direktora Crvene zvezde Zvezdana Terzića da bi ''Romantičari'' mogli da postanu filijala aktuelnog šampiona Srbije, umesto Grafičara.

Bilo je potom i reakcija na tu izjavu, a danas smo dobili epilog - Saša Stevanović je izabran za novog predsednika OFK Beograda, a u saopštenju na Instagram stranici kluba prijatelja OFK Beograda (''ofkbeogradnet'') razrešena je i dilema u vezi sa pitanjem Zvezdina filijala ili ne?

''Nakon burnih nekoliko nedelja, raznih natpisa u medijima, tačnih a i promašenih naslova, saga je konačno okončana.

Saša Stevanović je kandidat KPO i novi predsednik OFK Beograda, koji ima važnu podršku i bivših igrača.

Saša će imati težak zadatak, od navijača očekuje podršku, a navijači od njega poštovanje grba, imena i tradicije kluba.

Ne treba pričati o OFK Beogradu kao filijali bilo kog rivalskog kluba, takve stvari nemaju podršku. Samo borba i predan rad za neku lepšu budućnost i neke nove velike utakmice na Omladinskom stadionu.

Saša, srećno!'',
navodi se u pomenutom saopštenju.
-
baner
-
Informacija o imenovanju novog predsednika objavljena je i na zvaničnom klupskom sajtu, uz izjavu Saše Stevanovića koju u nastavku prenosimo u celini:

"Pokazano je da osnova za vraćanje OFK Beograda postoji, a to je jedinstvo bivših igrača, radne zajednice, Kluba prijatelja, veterana i novinara. Kao deo ovog jedinstva dobio sam zadatak da ih predvodim do ostvarivanja zajedničkog cilja, a to je da OFK Beograd vratimo tamo gde pripada.

Teorije zavere, lični interesi i loše procene dovele su naš klub na najniže grane u svojoj istoriji. Dok se još uvek neki trude da brane OFK Beograd od Ofkovaca, mi smo na ovoj skupštini dokazali jedinstvo, kao i istrajnost u borbi za naš klub.

OFK Beograd će uvek ostati klub sa svojom istorijom, svojim grbom, večno popularnom plavo belom bojom i himnom.

Situacija u kojoj je trenutno OFK Beograd ne ostavlja trunku slobode da odbije pomoć od klubova koji  trenutno finasijski i organizaciono bolje funkcionišu od nas. Pomoć koju je ponudio Zvezdan Terzić i Crvena zvezda, kao i eventualnu saradnju dva kluba koju je pomenuo, otvora mogućnost da naš klub dobije prvu injekciju pred početak vraćanja.

Shvatajući ozbiljnost situacije u kojoj se klub trenutno nalazi, svoje mišljenje sam izneo ljudima koji su me podržali i navijačima. Pomoć u vidu poslovno-tehničke saradnje trebamo da prihvatimo, ukoliko ta pomoć ne remeti integritet i tradiciju našeg kluba.

Pored toga, našu iskrenu ideju i borbu za vraćanje OFK Beograda tamo gde pripada, prepoznali su mnogi naši proslavljeni igrači, privrednici i ljudi iz javnog života, oni takođe žele da doprinesu ovoj ideji i borbi.

Nadam se da će  ideja  za povratak OFK Beograda i energija koju stvara jedinsto nas Ofkovaca, probuditi želju državnih organa da se i oni uključe.

Narednih dana oformiću UO sa ljudima od integriteta i želje da našu zajedničku ideju sprovedemo u delo.

Želeo bih da se zahvalim svima na poverenju koje su mi pružili. Pokušaću da na najbolji mogući način opravdam to poverenje. Birajući mene izabrali su transparetnost u radu, rad samo u interesu OFK Beograda i borbu do krajnjeg cilja, Ofk Beograd u fudbalskoj eliti.

Sve manje se može čuti reč gospodin i dama, mi smo borci da se Romantičari ne odaju zaboravu''
.

Dodajmo još i da je tokom Skupštine odata počast ljudima koji su ostavili dubok trag u OFK Beogradu - Iliji Petkoviću, Božidaru Milenkoviću i Cvetku Jovanoviću.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke