Kragujevčani opet igraju fudbal za uživanje - Pet lopti u mreži OFK-a najbolja pozivnica za duel sa Zvezdom!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 25.08.2024.
20:57
Izvor: Sportske.net

Osam golova na ''Kraljevici'', borba spuštenih gardova, nekoliko prelepih akcija.

Nenad Kotlajic/Radnicki 1923
Nenad Kotlajic/Radnicki 1923

Povezane vesti

Fudbaleri kragujevačkog Radničkog ostvarili su drugu prvenstvenu pobedu u novoj sezoni, a prvu na gostujućem terenu. I to kakvu!

Tim Feđe Dudića je večeras na zaječarskoj ''Kraljevici'' savladao ekipu nominalnog domaćina OFK Beograda sa čak 5:3 i tako na prelep način najavio duel sa Crvenom zvezdom u sledećem kolu!

Kragujevčani taj duel čekaju sa ukupno sedam bodova na tabeli uz jedan meč manje, dok su ''romantičari'' pretrpeli ukupno drugi poraz u šest odigranih kola i ostali su na petom mestu sa deset osvojenih bodova.

Radnički je u ovaj meč ušao značajno oslabljen, jer osim odranije povređenih Simovića i Bukumire, trener Dudić nije mogao da računa ni na svoje velike napadačke adute Vidosavljevića i Gluščevića koji su se povredili na poslednjem treningu.

Ali, alternative su sjajno obavile posao.

Radnički je prvi ozbiljnije pripretio u večerašnjem meču. Posle akcije sa Mirčetićem, pokušao je Ćosić udarcem sa oko 17 metatra, iskosa sa desne strane, ali je njegov udarac zaustavio Balša Popović.

A onda, samo pola minuta kasnije, OFK dolazi u vođstvo. Brza akcija domaćih, Cvetković je izbio oči u oči sa golmanom Miloševićem, obišao ga je i iskosa sa leve strane poslao loptu u mrežu - 1:0 za OFK Beograd od sedmog minuta utakmice.

Ali, Radnički je uzvratio već u desetom minutu, golom Besima Šerbečića. Sve se dogodilo posle centaršuta Ristića sa desne strane, Ortiz je zahvatio loptu glavom, njegov pokušaj je izblokiran, pa još jedan, a onda lopta stiže do Šerbečića koji iz peterca uspeva da pošalje loptu u mrežu - 1:1.

Nenad Kotlajic/Radnicki 1923

Mogao je Radnički do preokreta u 16. minutu kada je Bevis probio po levoj strani, pa poslao loptu u kazneni prostor za Ortiza, ali napadač Radničkog traljavo zahvata tu loptu i prilika je propala.

Što je propšustio tada, Ortiz je nadoknadio u 28. minutu, kada je Ben Hasin šutirao sa oko 18-19 metara. Lopta je pogodola jednog irača u kaznenom prostoru i odbila se do Ortiza koji ju je poslao u levu stranu gola golmana Popovića - 1:2.

A onda, 31. minut i najlepša akcija Kragujevčana. Mirčetić je prihvatio loptu na desnoj strani, pa je petom prosledio za Ćosića, a ovaj odlično centrirao na ivicu peterca, odakle je Ben Hasin poslao loptu u mrežu! Prvi gol novog fudbalera Radničkog - 1:3!

''Romantičari'' su opasno pripretili u 41. minutu sa ivice kaznenog prostora, kada je golman Milošević uspeo da zaustavi loptu koja je išla u njegov donji desni ugao.

To je bila najava onoga što je usledilo tri minuta kasnije, kada je Aleksandar Paločević dobio previše prostora ispred šesnaesterca Radničkog, a on je to majstorski iskoristio i iz okreta poslao neodbranjiv udarac u desnu stranu gola golmana Miloševića - 2:3.

Nenad Kotlajic/Radnicki 1923

Prvu priliku u nastavku imao je OFK Beograd preko Kahvića, koji je u 51. minutu šutirao iskosa sa desne strane u spoljni deo mreže.

Feđa Dudić je ubrzo reagovao uvođenjem Evandra i Adžića umesto Ortiza i Mirčetića, i to mu se vrlo brzo isplatilo. Igrao se 56. minut, korner za Radnički sa leve strane, pa centaršut Ristića na drugu stativu odakle Aleksić vraća loptu u peterac, a tamo Evandro uspeva da prosledi loptu u mrežu - 2:4!

Sve je moglo da bude rešeno samo minut kasnije kada su Kragujevčani izveli novu brzu akciju po desnoj strani preko Ćosića, usledilo je dodavanje za Bevisa, ali on očajno zahvata loptu koja završava preko gola.

Ovaj promašaj je ekspresno kažnjen, i to već u 61. minutu. Korner za ''romantičare'' je odlično izveden sa leve strane, a Kahvić je udarcem glavom sa ivice peterca pored Mitrovića prosto ''zakucao'' loptu u Miloševićevu mrežu - 3:4!

Nastavila se borba prsa u prsa, nesmanjenim intenzitetom, a Radnički je posle još jedne prelepe skcije ponovo stekao dva gola prednosti. Sjajno su kombinovali fudbaleri Radničkog, Ben Hasin je na ivici kaznenog prostora propustio loptu do Bevisa, a ovaj pogodio levu stranu gola golmana Balše Popovića - 3:5!

Posle ovoga, ''romantičari'' više nisu imali snage da ozbiljnije ugroze gol Kragujevčana, izuzev još jedne situacije u finišu, ali nisu uspeli da vrate rezultatsku neizvesnost.

Dodajmo još i da je u finišu meča priliku da zaigra dobio i Darli Enlandu, najnovije pojačanje Radničkog, koji je u 83. minutu ''zagrejao dlanove'' golmanu Popoviću, udarcem sa dvadesetak metara.

Poslednje trenutke nadoknade vremena obeležilo je i isključenje trenera OFK Beograda Sima Krunića zbog ulaska na teren i protesta.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke