Oglasio se Mrkela, potresne reči posle smrti Kosanovića

Autor: Aleksandar Golubović
četvrtak 13.05.2021.
17:55
Izvor: Sportske.net

Zvezdin direktor je sa počivšim imao dobru saradnju.

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

Sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela sa velikom tugom primio je vest o smrti Milana Kosanovića, nekadašnjeg saradnika u reprezentaciji Srbije i kluba iz Ljutice Bogdana.

Mrkelin i Kosanovićev dolazak u Zvezdu na leto 2017. godine označio je prekretnicu ka boljim rezultatima najtrofejnijeg srpskog kluba, a prethodno su se zajedno radovali uspesima mlađih reprezentativnih kategorija Srbije.

Stoga ni ne čudi tuga koju je Mrkela osetio na vest o Kosanovićevoj smrti.

"Izuzetno me je pogodila vest da je Milan Kosanović preminuo. On je pre svega bio moj prijatelj i uvek rado viđen gost na našem stadionu. Imali smo fenomenalan odnos prvo u FSS gde smo tri godine sjajno sarađivali i zajedno slavili titulu šampiona sveta reprezentacije do 20 godina, a potom se ta kooperacija nastavila i u Crvenoj zvezdi. Kažem, osim profesionalne saradnje, on je bio i moj prijatelj i neko koga ću večno pamtiti. Uvek će imati posebno mesto u mom srcu i rado ću se prisećati naših razgovora o svim životnim temama. Naravno, najviše smo voleli da pričamo o fudbalu", rekao je Mrkela.

Prema rečima legendarnog fudbalera, Kosanović je obeležio Zvezdine uspehe prethodnih godina, kada je tokom dve i po sezone bio u stručnom štabu Vladana Milojevića.

"Mnogo me je sve ovo pogodilo. Obeležio je jedan sjajan period u Crvenoj zvezdi, bio deo mnogih uspeha, sigurno će ga svi navijači večno pamtiti kao jednog od najvećih stručnjaka koje je srpski fudbal imao. I ovom prilikom želim da uputim saučešće porodici Kosanović. Biće večno u našim srcima", zaključio je Mrkela.

Podsetimo, Kosanović je danas preminuo od posledica koronavirusa u Kliničkom centru Vojvodine, gde je samo dan ranije primljen.

Pre nepunih godinu dana postavljen je za sportskog direktora novosadskog superligaša, a kratko je radio i sa Vladanom Milojevićem u Saudijskoj Arabiji.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke