Ognjenović zadovoljan, ali očekuje bolja izdanja "Orlića"

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 04.05.2017.
20:44
Izvor: Sportske.net, Beta

Strateg "Orlića" Perica Ognjenović izrazio je zadovoljstvo zbog startnog trijumfa Srbije na EP u Hrvatskoj, ali je istakao da igra mora da bude bolja.

fss.rs
fss.rs

Povezane vesti

Selektor kadetske fudbalske reprezentacije Srbije Perica Ognjenović rekao je da je današnja pobeda nad Republikom Irskom važna zbog samopouzdanja, ali da ekipa mora da unapredi igru u nastavku Evropskog prvenstva.

"Najvažnije je da smo pobedili i stekli samopouzdanje, koje će biti izuzetno značajno za nastavak prvenstva. Čestitam igračima. Na nama je da unapredimo igru, popravimo nedostatke i što bolje se pripremimo za Nemačku", rekao je Ognjenović posle utakmice u Kostreni.

Srbija je pobedila Republiku Irsku sa 1:0  na početku kontinentalnog šampionata za igrače do 17 godina u Hrvatskoj, i posle prvog kola Grupe C ima tri boda, koliko i Nemačka, koja je bila bolja od BiH sa 5:0.

"Dobro smo počeli, imali inicijativu i veći posed lopte, a u drugom delu je usledio blagi pad. Imali smo fizički snažnog protivnika, koji ima dugi niz pobeda i koji igra fudbal koji nam ne odgovara", kazao je Ognjenović.

Strelac jedinog gola u pobedi nad Irskom Željko Gavrić rekao je da Srbija može još bolje u narednim utakmicama.

"Bili smo bolji u prvom delu, imali nekoliko prilika, ali ne i dovoljno sreće da damo gol. Irska je preuzela inicijativu, ali smo imali adekvatan odgovor, što pokazuje i rezultat. Pobeda nam mnogo znači zbog samopouzdanja i uz neke korekcije možemo još bolje", rekao je Gavrić.

Fudbaler Crvene zvezde je kazao da je srećan zbog gola, a naročito zbog toga što je postignut iz prekida, najjačeg oružja Irske.

Srbija će u sledećem kolu igrati protiv Nemačke, u nedelju od 12.00.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Lazar Grobar
Thursday, 04.05.2017
20:53

Kritičan nam onaj desni bek,i levi je imao jednu grešku koja nas košta. Kod Đerleka se vidi neka nesigurnost. Nadam se da će svi u sledećem meču biti odlični,idemo ka još jednom trofeju u fudbalu,osvajamo i ovo ljudi,i na Novom Zelandu nismo dobro krenuli,još gore je bilo,poraz od Urugvaja 1-0. Napred Srbija !