Ohi je gladan golova - Prva pobeda Zvezde na pripremama!

Autor: Nemanja Janošev
petak 28.01.2022.
16:50
Izvor: Sportske.net

Sve je bilo rešeno u prvom poluvremenu.

FK Crvena zvezda
FK Crvena zvezda

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su austrijski LASK sa 2:1 (2:1) u svojoj drugoj utakmici na pripremama u Antaliji.

Crvena zvezda je u najvećoj meri kontrolisala ovaj susret. Pritisak koji su ponavljali tokom meča u poslednjoj trećini terena njihovog rivala često je donosio posed izabranicima Dejana Stankovića koji su tako imali slobodu da kreiraju.

Nisu iskoristili brojne prilike u provm poluvremenu. Prečku je imao Slavoljub Srnić, Ohi Omoijunafo stativu, ali ofanziva im nije donela previše. Zapravo, LASK je bio taj koji je poveo na ovom meču preko Huseina Balića čiji je udarac iz teške i nezahvalne pozicije od stative završio u mreži. Lako je moglo da bude i 0:2 za austrijski sastav, ali je Horvat bio neprecizan.

No, do kraja prvog dela, sjajni Mirko Ivanić je spajao, prvobitno Ohija, a potom i Kataija sa golom protivnika za ekspresni povratak i preokret. Norveški napadač je tako bio među strelcima u drugom meču u nizu otkako je stigao iz Moldea.


U nastavku meča, srpski šampion je nastavio da pritiska, ali je golman LASK-a Šlager bio odličan. Na startu drugog dela, sjajan pas Sekua Sanoga koji je presekao odbranu rivala, Ohi je imao čistu situaciju da po drugi put savlada Šlagera, ali ovog puta ga je prozreo čuvar mreže LASK-a. Katai ga je pratio, bio potpuno sam, možda je Ohi mogao i da ga proigra, ali pripreme su, niko mu neće uzeti na zlo, pritom je još jednom prikazao koliko je gladan golova.

Nedugo potom, mogao je i Mirko Ivanić da se proslavi, ali je još jednom u prvi plan iskočio golman Šlager svojom sjajnom intervencijom.

Dejan Stanković je do kraja utakmice uveo mnogobrojne fudbalere, od kojih se istakao mladi Nikola Stanković svojim zalaganjem i požrtvovanjem. Nekoliko puta je zaradio aplauze sa klupe, pa i sa tribina terena hotela "Kalista".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke