Okupio se Partizan - Vučelić i Stanojević o teškim vremenima i sušnim godinama

Autor: Aleksandar Golubović
utorak 22.06.2021.
11:15
Izvor: Sportske.net

Trener najavljuje titulu.

Srdjan StevanovicStarsportphoto
Srdjan StevanovicStarsportphoto

Povezane vesti

Fudbaleri Partizana okupili su se pred početak priprema za narednu sezonu, a prvotimcima su se obratili predsednik Milorad Vučelić i trener Aleksandar Stanojević.

Šef stručnog štaba crno-belih je poručio okupljenim fudbalera da će Partizan pokušati da napadne titulu u, kako je rekao, teškim vremenima po klub iz Humske.

"Grb Partizana to je podsticaj, ne teret, obaveza svih nas da osetimo Partizan, da sa emocijom to doživljavamo i ovu godinu možemo da igramo dobro i moramo da osvojimo jedan od trofeja. Najvažnji je titula. Pokušaćemo u ovim teškim vremenima za nas da napadnemo titulu", istakao je strateg vicešampiona Srbije u Sportskom centru "Partizan-Teleoptik" u Zemunu.

Prethodno je Vučelić koji je bio daleko opširniju u odnosu na nadolazeći govor Stanojevića.

"Ja najveću tremu imam kada vam se obraćam na početku sezone. Gledajući kako ste završili sezonu i borbu u finalu Kupa, mogu da kažem da očekujem da ovako nastavite i u narednoj. Ima mnogo poznatih i meni novih nepoznatih lica, očekujem da vam grb Partizana bude podsticaj. Svako ko se vratio u Partizan, ko počinje da igra iz mlađih kategorija, mora da zna da će mu Partizan biti odskočna daska u daljoj karijeri, i da to nema cenu u CV-ju. Održaće vam govor i Aleksandar Stanojević, koji ima potpuno poverenje uprave. To je naša početna priča, ali moram da kažem da nismo uspeli u ove minule dve godine, bez obzira na vaše zalaganje, imali smo dve sušne godine. Dođu tako sušne godine i kod najvećih, teško je to podneti svim Partizanovcima, i vama i nama, ima mnogo objašnjenja, ali nema žaljenja na kosmičke ili druge nepravde, da bi sušne godine bile smenjene plodnim, mi smo danas ovde na prozivci", naveo je predsednik Partizana.

Partizan

Dodao je da navijači mogu da očekuju pojačanje, tek da ne razume negativan pritisak koji se pojavio u javnosti kada je reč o Partizanu.

"Bićemo i pojačani, a ja bih posebno da pozdravim one koji su sada prvi put sa nama. Verujem u vas i da ćete iskoristiti pravo na borbu. Znate onu čuvenu dosetku da se rat ne vodi na dva fronta, a mi idemo na takmičarsku bitku na tri fronta, prvenstvo, Kup i Evropa. Ali i pored teškoća, grb Partizana nije potamneo, niti će ikada potamneti. Neka vas ne obeshrabruju naši masovni mediji kritikama koje upućuju Partizanu. Kad se ohrabre da pišu i o drugim stvarima u fudbalu, onda će imati manje prilike da napadaju Partizan. Kako razumeti Partizan i odnos prema Partizanu i te ljude koji mrze Partizan? Neko je rekao, da bi čovek mogao da oseti i poštuje veličinu kao što je Partizan, onda i sam mora da bude neko i nešto, onda bar prema ljubavi, ako nema drugih kvaliteta svoje ličnosti. Želim vam mnogo uspeha, živeo Partizan i napred Partizan", rekao je Vučelić.

Igrači Partizana danas tokom dana će saznati rivale i raspored u Linglong Superligi Srbije, dok je već poznato da će se u Konferens ligi sastati sa DAC Dunajskom Stredom iz Slovačke. 

Prvi meč će se igrati 22. jula na stadionu u Humskoj, dok je revanš sedam dana kasnije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke