"Afrički ples" na Zvezdinoj proslavi, Voša ide u Ligu Evrope

Autor: Mladen Heleta
subota 25.05.2024.
20:55
Izvor: Sportske.net

Pobede favorita za kraj sezone.

Starsport
Starsport

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Čukarički na svom stadionu sa 4:1, u poslednjem 37. kolu Super lige Srbije i tako je na najbolji način proslavila četvrtu uzastopnu "duplu krunu" na veoma dobro popunjenoj "Marakani".

Gosti su vodili pogotokom Rogana, a onda su na scenu stupili Zvezdini Afrikanci. Olajinka je preokrenuo sa dva gola, da bi do kraja pogađali Điga i Kraso.

Večeras se od dresa Zvezde oprostio kapiten Aleksandar Dragović, koji je na terenu proveo 59 minuta.

Vojvodina je u istom terminu savladala Mladost iz Lučana u Novom Sadu sa 1:0 i preskočila Radnički Kragujevac na četvrtom mestu, pa će igrati u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Čukarički je večeras zvanično ostao bez Evrope, pošto sezonu završava na šestom mestu.

Iako je Crvena zvezda napadala od početka, u 17. minutu je Čukarički poveo. Melo je centrirao sa levog boka, a Rogan se odlično ubacio iz drugog plana i glavom savladao Glazera, za 0:1.

Međutim, Zvezda je nastavila da napada i u 32. minutu došla do izjednačenja. Mimović je sa desnog boka poslao povratni pas, a tamo je Olajinka bio na pravom mestu, za 1:1.

Čukarički je u 36. minutu lako mogao do novog vođstva, lopta je stigla na levi bok do Ergelaša, koji se namestio i gađao pored stative.

Do odlaska na odmor, Sremčević je mogao da se proslavi pred golom Čukaričkog, imao je dve opasne situacije, ali nije uspeo da ih realizuje za preokret.

U 42. minutu Điga je postigao gol, pošto je bio na pravom mestu na petercu, ali ovaj pogodak poništen, pošto se asistent Katai nalazio u nedozvoljenoj poziciji.

Domaći tim je drugo poluvreme otvorio totalnom inicijativom, a Piter Olajinka je svojim drugim pogotkom u 55. minutu režirao preokret. Nigerijac je iz prve šutirao na povratnu loptu Aleksandra Kataija i ponovo matirao Kaličanina, za 2:1.

U 64. minutu je Čukarički imao veliku priliku. Kovač je šutirao u bliži ugao, a Glazer odbranio na impresivan način. 

Samo 11 minuta kasnije, skoro pa ista situacija. Kovač je bio u kolosalnoj šansi, ali mu je izraelski golman "skinuo" zicer.

Zvezda je ovo kaznila u 79. minutu. 

Kanga je izveo korner sa desne strane, Milunović tukao glavom, golman Kaličanin je odbranio, a lopta se odbila do Đige, koji je pogodio za 3:1.

Konačnih 4:1 postavio je Kraso, efektnim udarcem sa 17 metara u 90. minutu.

Za to vreme je Vojvodina na svom "Karađorđu" pobedila Mladost sa 1:0, a strelac je bio Uroš Nikolić u 39. minutu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke