Omladinci Zvezde preokrenuli i pobedili Vošu

Autor: Milovan Longinov
subota 27.03.2021.
15:15
Izvor: Sportske.net, fkvojvodina.rs

Važna pobeda beogradskih crveno-belih.

Beta/AP Photo/Darko Vojinović
Beta/AP Photo/Darko Vojinović

Povezane vesti

Omladinci Crvene zvezde pobedili su vršnjake iz Vojvodine rezultatom 2:1 (2:1) u derbiju 26. kola Omladinske lige Srbije.

Vojvodina je povela golom Novevskog iz penala u 13. minutu, preokrenuli su Knežević i Jovan Mituljikić u 17. i 33. minutu.

Crvena zvezda: Ćopić, Krstić, Petrović, Leković, Gočobija, Pantić, Knežević, J. Mituljikić, Kahvić, N. Mituljikić, Bačanin.

Vojvodina: Vidaković, Kljajić, Bogdanović, Jelenković, Batos, Kokanović, Ivanović, Martinkevič, Miletić, Milovanović, Novevski.

Počelo je žestoko na obe strane, jer je posle 16 minuta igre rezultat bio 1:1. U 13. minutu Vladan Novevski je odlično prošao i iznudio penal, koji je potom i sam realizovao. Ipak, samo četiri minuta kasnije, sudija Lazar Lukić je dosudio i penal za domaći tim, a precizan sa 11 metara bio je Knežević za 1:1.

Do odlaska na odmor, Zvezda je uspela da preokrene, u 33. minutu posle prekida sa leve strane, najviši u skoku bio je Jovan Mituljikić za 2:1. U finišu prvog poluvremena, „stara dama“ imala je čak tri pokušaja. Najpre je šutirao Kljajić sa distance, ali nije uspeo ozbiljnije da ugrozi dobro postavljenog golmana Ćopića, da bi potom Miletić imao lep solo prodor, međutim, nije dobro zahvatio loptu iz izgledne pozicije sa ivice šesnaesterca. Najbolju šansu, „stara dama“ je propustila posle kornera, kada je Batos za malo zakasnio da pogodi iz neposredne blizine.

U drugom delu igre Vojvodina je preuzela inicijativu, domaći su se povukli i čekali šansu iz kontri. Prave šanse su izostale, Zvezda je imala jednu šansu posle kontre sredinom drugog poluvremena, kada je Kahvić šutirao pored gola. Vojvodina je imala nekoliko opasnih napada, ali bez prave završnice i udaraca u okvir Ćopićevog gola, pa je Crvena zvezda slavila u velikom derbiju 26. kola Omladinske lige  Srbije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke