On je idealno pojačanje za Crvenu zvezdu! Mogu li "crveno-beli" da ga vrate?

Autor: Lazar Nikolić
subota 26.03.2022.
20:54
Izvor: Sportske.net

(Ne)moguća misija može da počne.

Beta/Branislav Božić/Mo
Beta/Branislav Božić/Mo

Povezane vesti

Crvena zvezda iz godine u godinu napreduje, ekipa Dejana Stankovića stigla je do osmine finala Lige Evrope i trenutno se nalazi na liderskoj poziciji Super lige Srbije, ipak prostora za poboljšanje itekako ima.

Aleksandar Katai i Mirko Ivanić igraju odlično i uz Milana Rodića prave razliku po levoj strani napada crveno-belih, nažalost po navijače Crvene zvezde, desna strana tima nije toliko snažna.

Jedan od najboljih stranaca u istoriji kluba, El Fardu Ben, izgubio je ubojitost koja ga je krasila prethodnih sezona, a samim tim i mesto u startnoj postavi, dok se Italijan Filipo Falko još uvek nije snašao na stadionu "Rajko Mitić". Zbog toga je čelnim ljudima u Ljutice Bogdana jasno da im je potreban igrač koji pravi razliku i na desnoj strani terena, neko ko će svojom brzinom moći da probije protivničku odbranu.

Reč brzina ide kao sinonim uz ime Nemanja Radonjić. Jedan od najbržih srpskih fudbalera već je nosio dres Crvene zvezde u sezoni 2017/18. Ekscentrični Nišlija bio je pravo osveženje za tadašnju ekipu Vladana Milojevića, svojom energijom Radonjić je pravio razliku i na domaćoj, ali još važnije, na evropskoj sceni.

Sećaju se Zvezdaši gola 26-godišnjaka za vođstvo protiv Krasnodara, posle koga je počela nova era "Rajku Mitiću". Bio je popularni Radonja strelac odlučujućeg gola u produžecima protiv Spartaka u Trnavi, ali je posle plasmana u Ligu Šampiona u Salcburgu napustio "crveno-bele i nije osetio atmosferu najvećih evropskih utakmica u dresu omiljenog kluba.

Od tog trenutka karijera brzonogog krila u konstantnom je padu. On se u rekordnom transferu na leto 2018. godine preselio u Olimpik Marsej, Zvezda je zaradila 12 miliona evra, a Radonjić se nikada nije snašao na "Velodromu". Usledile su pozajmice u Hertu i Benfiku za koju trenutno nastupa naš reprezentativac, ali ima gotovo mizarnu minutažu.

Sve ovo jasno ukazuje da bi i za Crvenu zvezdu i za Nemanju Radonjića idealno rešenje bilo njegov povratak u redove šampiona Srbije. Radonjić ima ugovor sa Marsejom do 2023, ali je jasno da Olimpik ne računa na njega, Benfika ga sigurno neće otkupiti posle pozajmice, tako da će igrač biti slobodan u izboru nove sredine, a jasno je gde mu je bilo najbolje. 

Još jedan benefit od povratka u Zvezdu za Radonjića bila bi mnogo veća minutaža i povratak u formu pred predstojeće Svetsko prvenstvo, Srbiji je potreban igrač koji će moći da probije najbolje bekove na svetu, baš kao što je to Nišlija uradio protiv Žoaa Kansela na meču protiv Portugalije.

Dakle, jasno je da bi Zvezda i Radonjić bili idealan par, ostaje još onaj malo teži deo posla, da se dogovore na radost Zvezdinih navijača.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke