"Orlići" na pragu četvrtfinala EP: "Želimo pobedu u lepom ambijentu"

Autor: Ivan Cvetković
sreda 22.05.2024.
23:45
Izvor: Sportske.net

Utakmica protiv Kipra počinje u 20.30 po lokalnom vremenu, a eventualnom pobedom Srbija bi se plasirala u četvrtfinale.​

FSS
FSS

Povezane vesti

Nakon pobede nad Ukrajinom na otvaranju Evropskog prvenstva za igrače do 17 godina na Kipru, ”orlići” se spremaju za drugi meč koji će se odigrati u četvrtak u Larnaki na stadionu "Antonis Papadopulos".

Posle treninga oporavka, izabranici selektora Jovana Damjanovića vratili su se u pun ritam, a igračima koji su izvojevali važna tri boda u ponedeljak pridružili su se i fudbaleri koji zbog povrede ili žutih kartona nisu imali pravo nastupa.

Damjanović je rekao da je zadovoljan učinjenim, uz konstataciju da ima prostora za napredak nakon uvodnog meča:

"Jučerašnji dan smo iskoristili da analiziramo utakmicu, izvučemo pouke i vidimo šta je bilo dobro, a šta loše. Spremamo se za sutra i meč sa domaćinom turnira. Imali smo trening oporavka, dok su sada u konkurenciji i igrači koji su bili povređeni ili imali žute kartone. Jako nam je važno da pobedimo, ne samo zbog rezultata, već i kako bismo podigli nivo igre. Znamo stvari u kojima možemo biti bolji, ima prostora za napredak", rekao je Damjanović.

Kipar kao domaćin ima veliku podršku, a na njihovom prvom meču protiv Češke bilo je prisutno blizu 6.000 gledalaca. Slična poseta se očekuje i protiv Srbije.

"Sigurno da će ispunjen stadion i to će biti prava motivacija za naše igrače. Jednostavno, zbog toga su počeli da igraju fudbal, da igraju u lepom ambijentu. Ja se nadam da će oni iskoristiti ove momente sada, pa da kasnije kroz karijeru igraju na stadionima gde ima dosta publike, jer je to ona prava draž fudbala", dodao je selektor "orlića".

Veljko Milosavljević je pohvalio ekipu za pristup protiv Ukrajine i dodao da očekuje sjajnu atmosferu.

"Protiv Ukrajine smo izgledali dobro, posebno u tom prvom poluvremenu. U drugom smo igrali defanzivnije, izdržali pritisak i zasluženo slavili. Želeo bih da pohvalim celu ekipu, jer smo se držali zajedno. Želimo da protiv Kipra započnemo meč kao protiv Ukrajine, daćemo sve od sebe da tu utakmicu pobedimo i prođemo grupu. Prijaće nam dobra atmosfera, to jesu njihovi navijači, ali siguran sam da ćemo mi uživati na terenu. Ne smemo da se opuštamo ni u jednom trenutku", izjavio je Milosavljević.

Utakmica protiv Kipra počinje u 20.30 po lokalnom vremenu, a eventualnom pobedom Srbija bi se plasirala u četvrtfinale.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke