“Orlići” - Nema težeg rivala!

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 12.10.2021.
11:44
Izvor: Sportske.net

Ispit zrelosti i za jedne i za druge...

Printscreen
Printscreen

Povezane vesti

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije u utorak igra svoj meč 4. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a za protivnika na stadionu u Humskoj imaće selekciju Francuske.

Talentovana generacija Zvonka Živkovića mogla bi protiv Francuske da se oprosti od sna zvanog EURO. Koliko god voleli da smo optimistični, prema svemu viđenom u dosadašnjim kvalifikacijama, teško je verovati da „orlići“ imaju šanse protiv izuzetnih Francuza.

Srbiju je uspela veoma da namuči reprezentacija Jermenije u Jerevanu. Na „mišiće“ su naši momci došli do pobede od 4:1 i semafor vara. Nije bilo nimalo lako doći do nje. Štaviše, u prvom poluvremenu Jermeni su dominirali zahvaljujući sjajnom Žirajru Šagojanu koji je mučio defanzivce naše zemlje.  Sve do same završnice utakmice, Srbija je strepela za bodove, a onda je usledio „blickrig“ sa tri ekspresna gola koja su omogućili Terzić, Tedić i Gavrić, dok je prethodno izjednačenje doneo Strahinja Eraković.

Sve u svemu, veoma bleda partija i ako se nešto tako ponovi u Beogradu, bojimo se da bi mogla da usledi katastrofa, poput one koju su protiv Francuske doživeli Ukrajinci. Ista ta Ukrajina je nedavno u srpskoj predstavnici pobedila minimalnim rezultatom...

Francuska takođe ima talentovanu selekciju predvođenu vunderkindom Olimpik Liona Rajanom Čerkijem. Nije igrao kao starter u prethodnom meču protiv Ukrajine, već je dobio priliku u poslednjih 25 minuta, ali to mu nije smetalo da sa nekoliko poteza pobaca rivalske igrače na pod i usput postigne dva pogotka. 

Postoji tu još nekoliko zanimljivih imena poput Sofijana Diopa, Amina Adlija, Benoe Badijašila ili Vilijama Salibe. Svi oni već nastupaju u najjačim evropskim ligama i imaju zavidnu minutažu u klubovima poput Monaka, Olimpik Liona, Bajera iz Leverkuzena ili Marseja. Ne samo što su favoriti u ovom meču ili u ovoj grupi, već su favoriti da osvoje turnir.

Otuda i strahopoštovanje prema momcima koje predvodi Silvan Ripoli i šanse reprezentacije Srbije su veoma male da napravi iznenađenje. Ukoliko se to dogodi, biće ravno čudu. Ističemo, da je igra našeg tima bila bolja, u drugačijem bi tonu išao i ovaj tekst, vladao bi i veći optimizam, ali to nije slučaj.

Francuska posle prve tri utakmice u grupi ima dve pobede i remi, dok je Srbija sakupila četiri boda sa po pobedom, remijem i porazom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke