''Orlići'' nemoćni protiv Italije na TSC Areni!

Autor: Darko Mitrović
petak 24.03.2023.
19:55
Izvor: Sportske.net

Gosti dominirali na terenu.

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Mlada (U21) reprezentacija Srbije dočekala je večeras na TSC Areni u Bačkoj Topoli selekciju Italije, u prijateljskom susretu, ali rezultat nije bio onakav kakav smo očekivali.

Srpski ''orlići'' su zasluženo poraženi rezultatom 2:0, uz napomenu da su gosti nastupili sa igračima koji su dve godine stariji.

Selektor reprezentacije Srbije Goran Stevanović je odlučio da od prvog minuta na teren izvede ovaj sastav: F. Stanković - Rogan, Drezgić, Đurić, Mićić - N. Stanković, Petković, Miladinović, Lučić - Mitrović, Ratkov.

Italijani su prilično samouverenio započeli utakmicu, a Tomazo Baldanzi je već u prvih pet minuta dva puta opasno pripretio golu Filipa Stankovića.

U desetim minutu nova velika prilika za Italiju, ali ovoga puta odlična intervencija Filipa Stankovića.

Naš tim je pokušavao da iz kontranapada ugrozi gol gostiju, Lučić i Ratkov su u par navrata pravili pometnju u odbrani italijanskog tima, ali je nedostajao završni udarac.

Selektor Stevanović je prvu izmenu obavio već krajem prvog poluvremena, Lazar Mićić se povredio, a zamenio ga je Mitar Ergelaš.

Ako su naši reprezentativci uspeli da se odbrane u prvom poluvremenu, u drugom su brzo kapitulirali. Proteklo je samo sedam minuta igre u nastavku, a Samuele Mulatijeri je posle kornera doveo ''azurine'' u vođstvo - 0:1.

Isti igrač je u 67. minutu još jednom savladao Filipa Stankovića. Sanoli je sjajno ubacio loptu sa desne strane u kazneni prostor, gde je još bolje reagovao napadač Frozinonea i sa nekih 7-8 metara pogodio za 0:2.

Do kraja, gosti su rutinski odradili posao i zasluženo došli do trijumfa.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke