"Orlići", poraz nije opcija! (06.00)

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 05.06.2015.
22:20
Izvor: Sportske.net

Omladinska reprezentacija Srbije u subotu ujutru igra odlučujuću utakmicu za plasman u osminu finala Svetskog prvenstva a samo poraz od Meksika "Orliće" bi mogao da košta rane eliminacije.

fifa.com
fifa.com

Povezane vesti

"Grupa smrti" na Svetskom prvenstvu za igrače do 20 godina u potpunosti je opravdala taj epitet pošto uoči poslednjeg kola sve četiri reprezentacije mogu u osminu finala a svakoj selekciji u isto vreme preti eliminacija sa turnira.

Zahvaljujući minimalnom porazu u duelu sa Urugvajem i trijumfu nad Malijem rezultatom 2:0 Srbija je sebe stavila u odličan položaj uoči poslednjeg susreta u grupi "D".

Izabranici Veljka Paunovića u poslednji duel grupne faze takmičenja ulaze kao prvoplariana reprezentacija grupe "D" sa tri osvojena boda i gol razlikom +1 što "Orlićima" daje prostora da pobedom ili remijem u duelu sa Meksikom overe plasman u osminu finala.

U datim okolnostima poraz bi vrlo verovatno značio eliminaciju sa turnira iako bi čak i u takvoj konstelaciji stvari postojala mogućnost da Srbija u osminu finala ode kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane selekcije, no to u ovom trenutku nećemo uzeti kao opciju jer verujemo u naše momke.

Tabela

Kada su kalkulacije u pitanju uzećemo u obzir samo najbolju i manje bolju opciju za naš nacionalni tim. Pobedom nad "Sombrerosima" Srbija bi osigurala prvo mesto u grupi "D" a samim tim bi sebi osigurala nešto lakšeg protivnika u osmini finala.

Prvoplasirani iz grupe "D" u osmini finala će se ukrstiti sa trećeplasiranom ekipom iz "B", "E" ili "F" grupe što znači da bi nam potencijalni rivali bili Nigerija, Mađarska, Fidži ili Honduras.

Sa druge strane, drugo mesto u grupi "D" vodi na prvoplasiranog iz grupe "E" a to će bez sumnje biti Brazil što nikako ne odgovara našem nacionalnom timu.

Interesantno je to da će Srbija zadržati prvo mesto na tabeli čak i u slučaju da remizira sa Meksikom ali pod uslovom da i drugi duel trećeg kola u grupi "D" između Malija i Urugvaja bude završen nerešenim rezultatom.

Opcija je dakle mnogo, najbolje bi bilo da "Orlići" slave i da se okrenu pripremi za osminu finala sa rivalom koji sigurno neće biti iz kategorije najjačih na turniru.

Treću utakmicu u grupnoj fazi Mundijalita Srbija će odigrati na stadionu "Otago" u Danedinu od 06.00 po srednjeevropskom vremenu, a dodajmo još i to da će glavni arbitar u duelu sa Meksikom biti Brazilac Gabrijel Markeš.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Barça el honor
Saturday, 06.06.2015
00:19

Ajmo orlici :)

avatar
jc
Friday, 05.06.2015
23:01

Idemooo Srbija ! nSvaka cast ovim mladim momcima, A selekcija treba da se ugleda na njih.nMada to je vec ispricana prica.