"Orlići" puni nade, mogu li u Slovačkoj kao "zlatni Litvanci"?

Autor: Ivan Cvetković
subota 18.06.2022.
14:30
Izvor: Sportske.net

Srbija se takmiči u grupi sa Engleskom, Austrijom i Izraelom.

Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Povezane vesti

Omladinska reprezentacija Srbije sutra započinje učešće na Evropskom prvenstvu u Slovačkoj utakmicom sa Izraelom od 17.30.

"Orlići" će se u konkurenciji od osam najboljih ekipa na Starom kontinentu boriti ne samo za titulu, već i za plasman na Svetsko prvenstvo za igrače do 20 godina koje će se naredne godine održati u Indoneziji.

Srbija se takmiči u grupi sa Engleskom, Austrijom i Izraelom, a svoja očekivanja pred početak prvenstva izneo je fudbaler Vojvodine Vladimir Miletić.

"Trenirali smo u Staroj Pazovi dva puta dnevno, dobro se pripremili i sada nastavljamo sa radom ovde. Motivisani smo i sa nestrpljenjem čekamo početak takmičenja i susret sa Izraelom

Nadamo se pobedi na početku. Svaka utakmica je bitna, ali je sa prvom potrebno da probijemo led. Želimo da se plasiramo u polufinale i radimo na tome, potom ćemo ići korak po korak. Idemo da osvojimo prvenstvo Evrope, pa ćemo da potom da razmišljamo o Svetskom prvenstvu", istakao je vezista Vojvodine.

Najviše ambicije ima i fudbaler Grafičara Uroš Lazić.

"Plasmanom na Evropsko prvenstvo smo pokazali da Srbija nije mala zemlja kao što neki misle. Zadovoljni smo, motivisani dočekujemo priliku da se pokažemo u pravom svetlu. Ambijent je dobar spremamo se za utakmicu u koju ćemo, kao i u svaku do sada ući čvrsto i borbeno", istakao je Lazić.

Srbija je Evropsko prvenstvo za igrače do 19 godina osvojila 2013. godine u Litvaniji predvođeni Ljubinkom Drulovićem na klupi i Aleksandrom Mitrovićem na terenu, može li nova generacija "orlića" ponoviti ovaj podvig?

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke