"Orlovi", pažljivo slušajte, čovek koji je "hapsio" Zidana, Deka i Kristijana otkriva recept za uspeh!

Autor: Ivan Cvetković
subota 13.11.2021.
10:06
Izvor: Sportske.net, b92.net

Neće biti lako selekciji Srbije na La Lužu, ali ima Srbija svoje adute.

2007 Srdjan Stevanovic
2007 Srdjan Stevanovic

Povezane vesti

Reprezentacija Srbije otputovala je u Portugal gde će se u Lisabonu sastati sa domaćom selekcijom u okviru poslednjeg kola kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine.

Baraž je u "džepu", a za direktan plasman na Mundijal potrebna je pobeda nad ekipom koju predvodi jedan od najboljih igrača svih vremena Kristijano Ronaldo.

Bivši reprezentativac Srbije, sada pomoćnik Aleksandru Stanojeviću u Partizanu, Igor Duljaj u intervjuu za B92 dotakao se najvažnijeg meča "orlova" u kvalifikacijama.

"Reprezentacija Portugala je specifična, jer bez obzira ko igra, ima svoj stil dugi niz godina. Uspostavilli su sistem u kom već 15 godina glavnu ulogu igra Kristijano Ronaldo. Iako ima 38 godina, iz godine u godinu dokazuje svoj visok igrački nivo. Veoma je teško održati formu, a on u tome uspeva i pokazuje zašto je jedan od najboljih na svetu. Gladan je uspeha, nije se zasitio fudbala i to ga održava. Gde god da ode, bude vodeći igrač u klubu. Istina, on nema godine kao kada sam ja igrao protiv njega. Verovatno je tada bio mnogo brži i pokretljiviji, ali je i dalje strašno opasan i jednim potezom može da preokrene situaciju u korist svog tima", rekao je Duljaj.

Tokom karijere, umeo je defanzivni vezista da "uhapsi" brojne fudbalere svetske klase poput Zidana, Deka, a isto je učinio i sa Ronaldom.

"Kada ste nemoćni i imate protivnika koji je bolji od vas, onda se služite tim stvarima. Ja nisam za to. Treba biti agresivan, ali ne i ’prljav’. Iz mog ugla, to nije fudbal, služiti se grubim startovima. Ronaldo nije jedini, a uz to i naši igrači igraju u velikim klubovima i svake nedelje protiv odličnih igrača. Znaju kako da se igra protiv Ronalda", smatra on.

Meč je na programu u nedelju od 20.45, a Srbija ima šanse na La Lužu, tvrdi Duljaj.

"Piksi ima veliko iskustvo kao igrač, prenosi im svoju hrabrost i samouverenost. Igrači to osećaju i rezultati pokazuju da sve ide u pravom smeru. Jedva čekam utakmicu i da vidim Srbiju koja ide na pobedu. Raduje me stav selektora Stojkovića, a to je velika samouverenost i hrabrost koju pokazuju. Želim da verujem da će biti sve u redu i pružam maksimalnu podršku selektoru i reprezentaciji. Nadam se da će nas obradovati", kazao je Duljaj, a ostatak intervjua pročitajte na portalu B92.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke