''Orlovi'' - Šta sad? Kako do prvog mesta?

Autor: Darko Mitrović
utorak 07.09.2021.
23:01
Izvor: Sportske.net

Sve je izgledalo savršeno, a onda je neverovatan kiks u finišu vratio sumnju...

Srdjan StevanovicStarsportphoto ©
Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Povezane vesti

Čak i kada nam ide dobro, kada se ređaju pobede, postižu golovi, nikako ne možemo da se opustimo i bezbrižno uživamo u igrama naše reprezentacije, jer kao po pravilu ubrzo usledi razočaranje. Pre ili kasnije.

Ovaj septembarski ciklus utakmica bio je izvanredan, ostvarene su ubedljive pobede nad Katarom i Luksemburgom, očekivala se još ''jagoda na šlagu'' večeras u Dablinu protiv Irske i Stojkovićevi izabranici su bili na odličnom putu to i da ostvare.

Međutim, kompletan utisak je u finišu meča pokvarila nespretna reakcija
Sergeja Milinković-Savića, strelca jedinog gola za naš tim koji je pred golom Srbije napucao Milenkovića od koga se lopta odbila u mrežu za konačnih 1:1.

Sada ''Orlovi'' posle pet odigranih mečeva zaostaju dva boda za vodećim Portugalom koji je bio ubedljiv u Azerbejdžanu.

Do kraja kvalifikacija i Srbiju i Portugal očekuju još po tri utakmice. Srbija će u oktobru najpre gostovati Luksemburgu, pa dočekati Azerbejdžan, a onda sledi poslednji, po svemu sudeći i odlučujući meč u borbi za direktan plasman na Mundjal, protiv Portugala u gostima.

Portugalci će do kraja kvalifikacija prvo u oktobru dočekati Luksemburg, mesec dana kasnije će gostovati u Irskoj koja ih je namučila pre par dana, a onda sledi pomenuti duel sa Srbijom.

Po svemu sudeći, Srbiji će biti neophodne sve tri pobede do kraja za osvajanje prvog mesta, a ako bi Portugal negde kiksnuo pre poslednjeg kola, možda bi nam i remi protiv njih na kraju kvalifikacija bio dovoljan za prvo mesto.

Trenutna tabela: Portugal 13, Srbija 11, Luksemburg 6 uz meč manje, Irska 2, Azerbejdžan 1.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke