Oronuli gigant, "Čika Dača" u ovakvom stanju ne može u Super ligu?

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 12.05.2021.
11:45
Izvor: Sportske.net

Šta će biti rešenje?

Grad Kragujevac
Grad Kragujevac

Povezane vesti

Član Gradskog veća za sport u Kragujevcu Predrag Stevović rekao je juče da stadion "Čika Dača" u ovom trenutku ne zadovoljava uslove igranja Super lige. 

"Imamo jednu priličnu delikatnu situaciju da stadion “Čika Dača” ne zadovoljava u potpunosti standarde za igranje utakmica Super lige, a da je sa druge strane planirana njegova totalna rekonstrukcija. Shodno tome, svako eventualno ulaganje u postojeći objekat predstavljalo bi u neku ruku promašenu investiciju, s obzirom da je u planu izgradnja novog stadiona. 

Nastojaćemo da u dogovoru sa Fudbalskim savezom Srbije pronađemo neko kompromisno rešenje kako bi naš Radnički 1923 na svom stadionu mogao da igra utakmice Super lige, sve dok ne dođe trenutak za potpunu rekonstrukciju stadiona", rekao je Stevović, prenosi sajt Radničkog iz Kragujevca. 

Novi stadion će imati kapacitet 20 hiljada mesta (na slici), ali se postavlja pitanje kada će krenuti izgradnja novog stadiona koji će biti praktično na istom mestu gde i današnji "Čika Dača", kao i gde će Radnički do tada igrati utakmice Super lige Srbije. 

Izvesno je da će sledeću sezonu igrati upravo na "Čika Dači" i da će uz minimalna ulaganja komisije Super lige dozvoliti da se igra na ovom stadionu koji nosi ime čoveka koji je začetnik fudbala u Srbiji. 
 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
DRUG OSTOJA
Wednesday, 12.05.2021
17:56

Svaki put kad objavite vest iz radničkog, vi stavite ove slike nepostojećeg stadiona, umesto pravih slika one trošne građevine.