Ostaje li Zvezda bez najboljih? Čeka se ''magična'' suma!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 17.05.2021.
12:18
Izvor: Sportske.net, Sportski Žurnal

Pod kojim uslovima bi to moglo da se dogodi?

Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Povezane vesti

U Crvenoj zvezdi, pre svega, žele da do kraja meseca stave još jednu krunu na blistavu sezonu, a da onda krenu u ''ofanzivu'' na ispunjavanje letnjih planova i što je moguće ranije formiranje još jačeg tima koji bi bio kadar ne samo da se plasira u grupnu fazu Lige šampoiona, nego i da tamo ostavi upečatljiv utisak.

Imena najvećih pojačanja koja bi trebalo tokom leta da stignu na ''Marakanu'' su manje-više već poznata, očekuje se da to budu Dragović, Prijović i Kolarov, a hoće li ih biti još, zavisi i od odlazaka.

Prošle nedelje pojavila se informacija da je italijanski napadač Dijego Falćineli bliži odlasku posle jednogodišnje pozajmice iz Bolonje, nego potpisivanju ugovora sa Zvezdom, ali tu prazninu bi trebalo da popuni Aleksandar Prijović.

Ono što bi Zvezdine navijače moglo eventualno da zabrine jeste pitanje da li će dvojica najboljih i najkreativnijih igrača iz aktuelnog sastava, Mirko Ivanić i Aleksandar Katai tokom leta napustiti ''Marakanu''.

S tim u vezi, ''Žurnal'' danas otkriva da Ivanić nije na prodaju, osim ako u Ljutice Bogdana stigne ponuda koju ne bi mogli da odbiju, a to bi bila ponuda u iznosu od četiri miliona evra, pa naviše. Ivanić sa Zvezdom ima ugovor do juna naredne godine i ovo leto bi bilo pravi termin za dobro zaradu od eventualnog Ivanićevog transfera, ali za sada konkretnijih informacija na tu temu nema.

Slično je i sa Kataijem kada je u pitanju dužina njegovog ugovora, ali s obzirom da je već napunio 30 godina, pitanje je koje obeštećenje Zvezda može da očekuje, bez obzira na njegov vrhunski kvalitet. Pomenuti izvor nezvanično navodi da postoji interesovanje pojedinih klubova iz Emirata, što bi i za zvezdu i za Kataija mogla da bude finansijski priomamljiva opcija.

Nisu to jedine dileme kada su potencijalni odlasci u pitanju, Zvezda pre svega očekuje ponude za najmlađe prvotimce, poput Nikolića, Petrovića ili Gavrića, pa bi ukupna Zvezdina zarada od izlasnih transfera mogla da bude i svih deset miliona. Takođe, neizvesno je i da li će sa iskusnim štoperom Nemanjom Milunovićem biti produžen ugovor, a pitanje je i hoće li na ''Marakani'' ostati i Miloš Degenek, Milan Rodić, El Fardu Ben.

Dakle, mnogo pitanja koja će tokom leta zahtevati odgovore...

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Man united
Monday, 17.05.2021
18:37

Иванићу и Катаију дати бланко уговор да упишу плату по жељи.

avatar
miki2
Monday, 17.05.2021
15:44

Zvezda ce vise zaraditi od Kataija i Ivanica ako oni ostanu u klubu. Realno sad su cene pale svvim igracima i bolje juriti uspeh u evropskim takmicenjima nego prodavati igrace za manje para.

avatar
Чарлс Јенкинс
Monday, 17.05.2021
12:55

Pomalo mi je smešno kako je ova stranica samouvrena da če Zvezda da dovede onu trojicu od gore. Ja iskreno mislim da neće dovesti nijednog i to će direktori kluba da saopšte sa otprilike: ,, Am, dobili su bolje ponude od finansijski jačih ekipa i mi tu ne možemo ništa.'' I tako će se izvući. Ako budemo dovile 1 od te trrojice to bi bio vrh vrhova. A što se izlaznih transfera tiče, ja se skroz slažewm oko cenovnika koji je postavljen za igrače. I ispod toga ne treba ići. Kome se ne sviđa zna gde su vrata.