Otac ga "otkucao" - Tadić odrastao uz dres legende Partizana!

Autor: Aleksandar Golubović
četvrtak 25.11.2021.
13:25
Izvor: Sportske.net

I danas ga čuva u porodičnom domu.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Kapiten Ajaksa i fudbalske reprezentacije Srbije Dušan Tadić u mladosti je bio navijač Partizana, ali je prelaskom u novosadsku Vojvodinu ljubav preneo da "Staru damu" srpskog fudbala.

Ovu informaciju je u intervjuu za specijalno dodatak "Večernjih novosti" preneo njegov otac Petar, otkrivši da je Dušanovo srce kucalo za crno-bele do 14. godine.

"Od četrnaeste godine, kada je tamo prešao, navija za Vojvodinu, kao i čitava porodica. Do tada je simpatisao Partizan, onako kako to već biva u detinjstvu, povukli su ga drugovi iz ulice i razreda. Za crno-bele sam navijao i ja, a Dušanov ujak je bio veliki navijač Crvene zvezde, pa smo mu naizmenično poklanjali čas crno-beli, čas crveno-beli dres. I dan-danas kod kuće imamo dres sa brojem devet Peđe Mijatovića, iz vremena kada je igrao za Partizan. Obožavao ga je kao igrača", otkrio je za Petar Tadić.

Još od ranije je poznata priča da je vedeta Ajaksa bila nadomak prelaska u Crvenu zvezdu, ali da je u osetljivom životnom dobu i na savet majke rešio da se otisne u Novi Sad i bude bliži porodičnom domu u Bačkoj Topoli.

"Trenirao je u fudbalskom klubu AIK iz Bačke Topole i već tada je na turnirima odskakao od ostale dece. Pratili su ga Vojvodina, Crvena zvezda, Partizan... Kada mu je bilo deset godina, igrao je na turniru "Stevan Ćele Vilotić" na Paliću, a posebno se istakao na utakmici protiv Zvezde. Tada me je jedan od ljudi iz kluba pitao da li bi Dušan prešao u redove crveno-belih, ali dogovorili smo se da sačekamo da završi osnovnu školu. Ostali smo u kontaktu, ja sam posle išao u Beograd na pregovore. Bio sam već gotov da pristanem, nudili su odlične uslove, a i velika je čast kada zove Crvena zvezda. Na kraju, majka je prelomila da ipak pređe u Vojvodinu, koja ga je takođe zvala. Sestre su mu već bile u Novom Sadu, bliže je Bačkoj Topoli, a i Vojvodina je u to vreme imala najbolju fudbalsku akademiju u Srbiji", izjavio je Petar Tadić dodajući da su na Dušanov fudbalski put najviše uticali treneri Brane Novaković i Zoran Marić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke