Otkriveno - Ovako će izgledati renovirani "Karađorđe"!

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 13.11.2023.
21:50
Izvor: Sportske.net

Novosađani dobijaju moderniji stadion.

Instagram/ dba_architects
Instagram/ dba_architects

Povezane vesti

Fudbalski klub Vojvodina dobiće novi, preciznije - renovirani "Karađorđe".

Doduše, nije u pitanju potpuno novi, ali jeste renovirani stadion, što je konačno odobrila i UEFA, te se početak radova očekuje početkom 2024. godine. 

"DBA Architects" predstavila je tokom vikenda projekat dugo najavljivane rekonstrukcije, sa glavnim ciljem da postojeći objekat ispuni kriterijume za dobijanje UEFA licence stadiona kategorije 3, a moguće i 4.

Od letos je poznato da je FSS donirao Vojvodini novu hibridnu travu, te da su ljudi iz UEFA posetili Novi Sad i "Karađorđe" te dali i zeleno svetlo za početak realizacije rekonstrukcije.

Prvobitno je bio plan da radovi počnu početkom oktobra, ali tada nisu stečeni svi potrebni uslovi, pa je početak rekonstrukcije pomeren za 2024. godinu. 

Vojvodina bi drugi deo sezone trebalo da igra svoje "domaćinske" mečeve na "TSC areni" u Bačkoj Topoli, a potom da nakon obeležavanja stogodišnjice "Karađorđa", zaigra i na potpuno drugačijem "ušminkanom" stadionu.

Iz DBA navode da je projekat rekonstrukcije stadiona Karađorđa završen uz praćenje liste zahteva stručnih organa FSS i zahteve inspektora UEFA te da su od njih dobili podršku i saglasnost na ključne detalje i ideje.

"Radovi na rekonstrukciji obuhvataju potpuno novu organizaciju zapadne tribine koju karakteriše novi media sektor koji je do sada nedostajao. Takođe, formiranjem muzeja kluba povezace se VIP deo i media sektor. Potpuno novom organizacijom vip dela dobijamo po prvi put "premium sky boksove" za korporativnu namenu, kao i dva nivoa centralnih loža", navode iz "DBA Architects". 

U nastavku pogledajte i ostale fotografije i budući izgled renoviranog "Karađorđa". 

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.