Otkriveno Zvezdino pismo FSS: "Na seminaru sudija govori se protiv Zvezde, nećemo status quo!"

Autor: Ivan Cvetković
sreda 20.09.2023.
18:19
Izvor: Sportske.net, Telegraf

Poznata sadržina pisma.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Crvena zvezda je posle poraza od Čukaričkog tražila od Fudbalskog saveza Srbije smenu Jovana Šurbatovića, kao i Dejana Filipovića, predsednika sudijske komisije. 

Sadržaj pisma otkrio je danas Telegraf:

"Poštovani g. Džajiću, poštovani g. Nedimoviću,

Želimo da vas upoznamo sa činjenicom da je FK Crvena zvezda jako razočaran kadrovskim rešenjima rukovodstva FSS. Kao naš najveći fudbalski Klub, učesnik UEFA Lige šampiona i neko ko je srpskom fudbalu unazad sedam godina doneo preko 30 miliona evra, smatramo da imamo jak osnov i obavezu da izrazimo svoje duboko nezadovoljstvo kadrovskim rešenjima FSS i ljudima koji su nedostojni i nesposobni da naš fudbal vode u pravcu boljitka i razvoja.

Naime svi kadrovi prethodnog rukovodstva su ostali na svojim mestima, bez promena u strategiji i načinu rukovođenja fudbalskim Savezom. Nismo spremni da prihvatimo status quo dok ostale evropske asocijacije rade i razvijaju fudbal u svojim zemljama. Nismo spremni da nemo posmatramo dalje urušavanje srpskog fudbala i nazadovanje u odnosu na fudbalski naprednu Evropu. Dokazali smo da znamo kako se ide razvojnim putem i želimo da naš nacionalni Savez krene istim putem za šta su potrebni novi ljudi. Sa starim kadrovima nema novih pobeda.

Imali smo mnogo problema sa prethodnim rukovodstvom FSS, zbog kojih Crvena zvezda godinama nije imala nikakav odnos sa Savezom i iz kojih razloga se Klub zalagao za promene u fudbalskoj organizaciji. Novo rukovodstvo FSS za ovih šest meseci nije učinilo nijednu promenu u odnosu na prethodnike i neprijatno smo iznenađeni vašim nečinjenjem.

Verujemo da velikom delu nosilaca važnih funkcija unutar FSS smeta jaka Crvena zvezda, da im smeta što smo redovni učesnici UEFA Lige šampiona, verujemo da im smetamo i mi kao menadžment Kluba koji je vratio sjaj Zvezdi i vratio je u elitu Evrope.

Nakon juče održanog seminara sudija u Staroj Pazovi još jednom smo uvereni da je cilj rukovodećih kadrova Saveza udar na Crvenu zvezdu. Kako drugačije objasniti da se juče na seminaru pred 60 sudija Super i Prve lige Srbije od strane Dejana Filipovića otvoreno govori samo i isključivo protiv Crvene zvezde i to nije prvi put već Filipović to radi već duži period, kontinuirano i beskrupulozno.

Iz svih gore navedenih razloga još jednom apelujemo na vas, kao odgovorne ljude i sportske prijatelje, da mora doći do promena untar FSS na mnogim pozicijama. Potrebni su novi ljudi, sveža krv i dobra energija. Posebno se to odnosi na promenu prvog čoveka sudijske organizacije Dejana Filipovića i njegovog mentora generalnog sekretara FSS Jovana Šurbatovića. To su dve ključne pozicije u fudbalskoj organizaciji a nasledili ste ih od bivšeg rukovodstva koje je bilo neuspešno po svim parametrima. Nema novih pobeda sa lošim i tuđim kadrovima.

Nadamo se konstruktivnim rešenjima i dobrim odnosima. Hvala na razumevanju i sportski vas pozdravljamo. FK Crvena zvezda", stoji u pismu Zvezde.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.