Ovaj igrač je još od letos Petrićeva velika želja, Partizan ima novu priliku da ga angažuje!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 26.12.2022.
17:16
Izvor: Sportske.net

Letošnji pokušaj nije uspeo, hoće li ove zime nešto bitnije da se promeni?

EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI
EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI

Povezane vesti

U Partizanu je još uvek zatišje po pitanju prvih zimskih pojačanja, ali to ne znači da se na tome ne radi. Sportski direktor Ivica Kralj je prošle nedelje otkrio da će se tek posle Nove godine dešavati konkretne stvari, a za sada je najatraktivnije ime koje se u medijima dovodi u vezu sa Partizanom krilni fudbaler Makabija iz Haife Dolev Haziza.

Međutim, crno-beli traže pojačanje i na poziciji centralnog veznog igrača, gde je još letos trener Gordan Petrić imao konkretnu želju - Gojka Cimirota iz belgijskog Standarda i reprezentativca Bosne i Hercegovine.

''Nama treba igrač na sredini kao što je Traore, nadam se da ćemo završiti i sa Gojkom iz Standarda. On bi nam doneo neku prevagu, ali mora da bude igrač sa srpskim pasošem'', rekao je Petrić za ''Arenu sport'' krajem avgusta i pojasnio da je Gojko iz Standarda zapravo Gojko Cimirot.

''To je Gojko, lakše mi je da izgovorim Gojko, nego Cimirot. Bilo bi mi drago da dođe. I gospodin Stolica je potencirao da mu trebaju igrači na sredini terena. Desilo se da jedan od njih dođe sad, a ako ne dođe drugi, ostaje nam da se napnemo sa onim što imamo'', izjavio je Petrić.

Taj pokušaj crno-belih tada nije uspeo, iako je i sam fudbaler imao želju da dođe u Humsku, ali nije došlo do dogovora na nivou klubova. Cimirotu ugovor ističe na kraju tekuće sezone, u junu, pa bi Partizan već sada mogao da ga ''kapariše'' za sledeće leto, ukoliko u Standardu ne popuste i dozvole mu odlazak već ove zime.

Cimirot je pre sedam dana napunio 30 godina, na ''Transfermarktu'' se njegova tržišna vrednost procenjuje na 1.5 miliona evra, a jesenas je za ekipu Standarda odigrao 21 utakmicu i upisao jednu asistenciju.

On je karijeru počeo u Leotaru iz Trebinja, nastavio je u Sarajevu i PAOK-u pre nego što je pre pet godine prešao u Standard.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke