Ovaj razgovor je ponovo aktuelan - Pantić je na vreme upozoravao Ilieva, nije ga ozbiljno shvatio...

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 11.03.2019.
17:47
Izvor: Sportske.net, TV Partizan

Partizanova igra sada liči upravo na ono na šta je sportski direktor Partizana i upozoravan.

Screenshot/YouTube/Danas Conference Center
Screenshot/YouTube/Danas Conference Center

Povezane vesti

Dva uzastopna poraza u razmaku od samo četiri dana, bila su razlog da Partizan ostane i bez šefa stručnog štaba i bez sportskog direktora, uz ekipu oslabljenu brojnim povredama...

Ali, pre svega, mečevi protiv Radničkog i Voždovca dokazali su da one partije koje je Partizan pružao tokom zimskih priprema nisu bile posledica ''teških nogu'' ili ''kombinovanog sastava'', već su to bile očigledne slabosti koje je trebalo koliko-toliko sanirati tokom prelaznog roka, do početka drugog dela sezone.

Možda i najoštriji kritičar onoga što je ekipa Partizana prikazala tokom zime bio je autor ''Partizanovog vesnika'' Željko Pantić, koji je to bez uvijanja javno rekao i sada već bivšem sportskom direktoru Ivici Ilievu po okončanju priprema u Turskoj.

Da se podsetimo dela njihovog tadašnjeg razgovora od pre mesec dana.

''Opšti utisak da su ovo najgore pripreme koje smo imali do sada, po raznim parametrima, broju postignutih golova, rezultatima, opštem utisku'', počeo je Pantić.

''Kako najgore, nikada većeg protivnika nismo pobedili'', uzvratio je Iliev, misleći na utakmicu protiv Šahtjora (2:0).

''Ne, ne, to su tri utakmice bez postignutog gola'', uporan je bio Pantić, koji je akcenat stavio na mečeve protiv Libereca (0:1), Krakovije (0:1) i Krila Sovjetov (0:0).

''Željko molim te, ti gledaš iz tvog ugla, inteligentan si čovek, imamo prijateljski odnos, ali ne bih voleo da ta negativna atmosfera kruži. Ako je stručni štab zadovoljan pripremama, mi moramo da verujemo u tu priču, vrednost priprema se ne meri po učinku u pripremnim utakmicama'.

I ja sam bio igrač, u većini slučajeva se nešto slično dešavalo, mnogo negativnih komentara, ali nikad nijednu utakmicu nisam doživljavao ni pozitivno ni negativno, već kao pripremu za ono što sledi.

Čak i tu fantastičnu utakmicu sa Šahtjorom nismo posebno veličali, iako su oni igrali u najjačem sastavu'', objašnjava Iliev.

''Ja ostajem pri svom utisku, jer sam mnogo priprema prošao, da su ovo pripreme koje su pokvarile atmosferu i poljuljale poverenje navijača u ovu ekipu'', prokomentarisao je Pantić.

''Meni je najbitnije da je atmosfera u ekipi dobra. Ne čitam novine, ne čitam portale i to me ne interesuje, volim ovo da svako čuje. Verujem, ni Bata, Gordan, niko iz kluba. Nama će se suditi u takmičarskim utakmicama. Sada, da li se to tebi ili nekom navijaču ne sviđa, to je vaše pravo, ali mi smo doneli ovakvu odluku, i da ja sada raspravljam da li je to dobro ili loše... mi smo doneli takvu odluku''.

Neefikasnost koja je tokom priprema bila veoma izražena u Partizanovoj igri, sada ponovo dolazi do punog izražaja i veliko je pitanje kako će i novi trener to moći da prevaziđe do kraja tekuće sezone sa aktuelnim igračkim kadrom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Slavko Knezevic
Tuesday, 12.03.2019
14:13

Zar ima neko ko podrzava ovog pantica?

avatar
nemam pojma
Monday, 11.03.2019
22:31

Problem sa Pantićem je što on kritkuje sve sem najvećeg krivca za stanje, ne samo u FKP, već celokupnom JSDP. Uništava se čak i perjanica društva, sedmostruki prvak Evrope, VKP, zatim hokejaški, odbojkaški, upropašćen KKP koji se te polako diže iz mrtvih, a sad klub koji bi bio motor svih ostalih da je sve u redu, fudbalski klub. Za to vreme, zvzda počinje da osvaja titule u svim sportovima, pa i onima gde je bila suv prosek, gde ni nema tradiciju. I sve zbog navijačke strasti jednog čoveka.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Tuesday, 12.03.2019
15:28

Nesto im bas i ne ide sa tim osvajanjem:-D U hokeju tek prosle godine (nzm sta se desilo ove), u vaterpolu nemaju pojma niti su ikad imali:-D, mozda tek u ovoj sezoni ponovo nesto urade, u rukometu vec vise od decenije nisu osvojili titulu (ni Kupove dugo nisu), odbojka im je jedina svetla tacka i jedini sport u kojem posteno osvajaju mada ni tu ne bas uvek najpostenije:-D, a pozadina njihove price u kosarci pa i u fudbalu svima je dobro poznata...

avatar
Alexander Stonsky
Monday, 11.03.2019
20:29

Nije Željko pogodio sam ovo nego još mnoge stvari, i ovoliko njegovo pominjanje od određenih nije slučajno. Očekujem da tek uslede jači napadi na njega, a ako dođe i dobro poznata struja u upravu, ko zna možda i zabrani rad u prostorijama stadiona.

avatar
El Matador PFC-FCB
Monday, 11.03.2019
20:03

Pantić je potpuno u pravu ali nažalost država nam je takva da se istina ne ceni i da se veruje lažima. Ja razumem i Lalatovića kad psuje sve naokolo i kad poludi jer ga kažnjavaju ga za ništa. Vidi se zašto je Marko Nikolić otišao iz srpskog fudbala.

avatar
Ovono
Monday, 11.03.2019
19:07

Zeljko Pantic je ozbiljan tip i vreme ce ako je zdrave pameti u nasem drustvu, klubu to i pokazati. No ipak bojim se da ce i njega da pociste kao NEPODOBNOG, jos ce i ludaka od njega naprave ako im zatreba takvo sto.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Monday, 11.03.2019
20:17

Ozbiljan tip ili trip? :-D Iako je tacno 90% onoga sto ono prica, sramota je to sto mi imamo takvu televiziju mada je sve moguce, dozvoljeno i zamislivo...

avatar
Deki.Stankovic.5
Tuesday, 12.03.2019
00:16

Zdrave pameti u nasem drustvu???Ti stvarno mislis da je Pantic zdrave pameti,i ajde sve to na stranu ali u kakvom ti univerzumu zivis kad bas sve verujes ovom coveku!

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Monday, 11.03.2019
18:59

Samo bez brige, ima taj novu mantru koju je spremio da vrti (u) naredne dve-tri nedelje...

avatar
Deki.Stankovic.5
Tuesday, 12.03.2019
00:21

Da li si ti jedini koji razume svrhu njega i sta radi,ne ulazim u to sta prica sta jeste sta nije i razne stvari samo se drzim toga da li ti jedini ovde ocigledno vidis kakvu pricu vrti priprema i tek sprema za opstanak ove vase uprave,nisam sumnjao u tvoj kapacitet :D ali ti jedini to i pises ovde ili da kazem drugacije, citas izmedju redova!

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Tuesday, 12.03.2019
16:13

Naravno, niko nije lud da to radi bez interesa i za dz, to kako prica i ta emisija nije normalna pojava. Iskreno se nadam da nisam jedini, a mislim da je i ''nemam pojma'' na pravom putu...