Ovakva sloga u reprezentaciji Srbije odavno nije viđena! Sutra igraju za finale EP!

Autor: Darko Mitrović
subota 28.05.2022.
19:31
Izvor: Sportske.net, fss.rs

Ne samo ekipa, nego i ''braća''!

Fudbalski savez Srbije (fss.rs)
Fudbalski savez Srbije (fss.rs)

Povezane vesti

U nedelju od 20 časova na stadionu u Netanji, kadetska reprezentacija Srbije boriće se za plasman u finale Evropskog prvenstva protiv aktuelnog šampiona, Holandije.

Selekcija koju sa klupe vodi Radovan Krivokapić sa svojim stručnim štabom je dosadašnjim učinkom i u kvalifikacijama, potom u grupnoj fazi Evropskog prvenstva, pa u četvrtfinalu protiv Danske pokazala da je tim za velika dela, tim koji ima neverovatnu mentalnu snagu, koji se nikada ne predaje i koji se odlikuje zajedništvom možda kao nijedna druga naša selekcija do sada.

Jedan od istaknutijih igrača u ovom timu je i Jan Karlo Simić, defanzivac Štutgarta koji je u četvrtfinalnom meču protiv Danske postigao prvi gol za Srbiju u pobedi od 2:1.

Osim odličnih igara na terenu, ovaj momak impresionira i svojim zrelim motivacionim izjavama, pa se stiče utisak kao da iza sebe ima mnogo fudbalskog iskustva.

Holanđana se ne plaši ni on, ni njegovi saigrači, iako se radi o braniocu trofeja.

''Nama nije važno ime rivala, jer gledamo prvo sebe. Verujemo u sebe, naš timski duh, snagu. Tu smo najjači. Sve poštujemo, ali sebe najviše. Imamo selektora i stručni štab koji vode računa o svakom detalju, na nama je da sve to na terenu pretočimo u delo. I do sada smo imali uspeha. Želimo u finale!

Za nas reč sumnja ne postoji. Kao što ne postoji prvi ili devedeseti minut. Bez obzira na rani gol, za nas utakmica kao da je tek počela. Koliko puta smo samo kretali iz minusa, pa se vraćali i pobeđivali. Ova generacija ima jak karaketer, nikad se ne predaje i mi se borimo do kraja. Protiv Španije smo primili gol, pa ostali sa igračem manje. Svaka druga selekcija bi se predala, mi nismo. I Bog nas je nagradio'', izjavio je Simić, a prenosi zvanični sajt FSS.

Simić je na slikovit način objasnio i kakva atmosfera vlada u ekipi na ovom Evropskom prvenstvu.

''U reprezentaciji nismo saigrači, mi smo braća, porodica. Tako funkcionišemo na terenu i van njega, između utakmica. Svi se družimo, svi smo kao jedan. Imamo međusobno poštovanje, šala je uvek prisutna. Za mene je Srbija porodica i nemam reči da opišem koliko sam srećan što nosim ovaj dres.

Svi vidimo Srbiju u finalu, svi mi koji smo ovde u Izraelu. Od selektora i njegovih saradnika do nas igrača. To je naš san od prvog dana, čak i onda kada smo možda bili otpisani u kvalifikacijama. Rasli smo zajedno i došli do skoro samog kraja. Ostale su još dve stepenice, prva je 29. maja. Da li ćemo je preskočiti?

Zar neko još sumnja u nas, naše srce, naš karakter...

Znate kako, selektor nam je rekao, momci važno je da mi damo svoj maksimum, da možemo posle da se pogledamo u ogledalo. I to je najveća istina. Možemo da izgubimo, ovo je sport, ali srce mora biti na terenu. I biće protiv Holandije kao što je bilo u svakom meču od prvog dana našeg okupljanja'', zaključio je Jan Karlo Simić.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke