Ove selektorove reči mnogi su olako shvatili, hoće li biti novih promena?

Autor: Beta Beta
utorak 20.03.2018.
14:32
Izvor: Beta

Konstatacija Mladena Krstajića prilikom objavljivanja aktuelnog spiska da nikome ne garantuje mesto u timu za Mundijal možda i nije na pravi način shvaćena, ali selektor je jučerašnjom promenom kapitena pokazao da ne preza od teških odluka. Da li je to na

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Srpski fudbaler Aleksandar Mitrović izjavio je danas da se ne plaši za mesto u reprezentaciji posle reči selektora Mladena Krstajića da svi počinju od nule.

"Nisam se uplašio, niti se plašim. Svako okupljanje je nova borba za mesto na mojoj poziciji. Imam dobru konkurenciju, a svaka utakmica je novo dokazivanje. Na meni je da dobro radim, a na selektoru je da odluči ko će da igra", rekao je Aleksandar Mitrović novinarima u Staroj Pazovi.

Reprezentativci Srbije okupili su se u ponedeljak pred dve prijateljske utakmice koje će se igrati protiv Maroka i Nigerije.

"Iz svake utakmice može da se nauči nešto novo. Ove dve utakmice treba da iskoristimo da se što bolje spremimo, da popravimo detalje jer imamo mnogo prostora za napredak", kazao je Mitrović.

Napadač engleskog Fulama je naveo da će ekipa ići na pobedu u obe prijateljske utakmice da bi nastavila niz dobrih rezultata.

On je rekao da je zadovoljan formom u novom klubu posle prelaska iz Njukasla.

"Počeo sam da igram, dajem golove, na terenu sam i lepo se osećam, sve bolje. Nadam se da će tako i da ostane", rekao je Mitrović.

Upitan za igrače iz svoje generacije u reprezentaciji, poput Sergeja Milinković-Savića, Mitrović je kazao da će oni biti oslonac nacionalnog tima.

"Mogu da pomognu mogu, kvalitetni su igrači, dobri momci, pravi profesionalci i mislim da mogu i da će i te kako pomoći u svakom smislu. To su igrači koji će u budućnosti biti oslonac reprezentacije",
kazao je Mitrović.

Njegov saigrač iz reprezentacije Dušan Tadić rekao je da se u selekciji Srbije "dobro radi" i da "sve ide u najboljem toku".

"Bitni su svi uslovi, fizički, taktički i tehnički. Trudimo se da budemo što konkretniji jer će tako biti lakše da se borimo. Mislim da možemo, svi vode računa u sebi i veliki su profesionalci. Trudićemo se da se što bolje spremimo u svakom smislu. Dobro se radi, sve ide u najboljem toku i mislim da će sve biti kako treba", rekao je Tadić.

On je dodao da se nada da će se uprkos promeni formacije posle promene selektora nastaviti sa dobrim učinkom.

"Nadam se da ćemo imati isto dobar učinak, bitno je da ekipa pobedjuje, nebitno je da li se daju golovi ili nameštaju šanse. Tako je bilo i u kvalifikacijama, tako će da bude i sad", kazao je Tadić.

Golman Marko Dmitrović rekao je da se nada da će se naći medju putnicima za Rusiju.

"Kako ja, tako svako ko je na spisku, a i oni koji su na širem imaju nadu da će da se nadju medju putnicima za Svetsko prvenstvo. Na nama je da se nametnemo", rekao je golman španskog kluba Eibar.

Pripremna utakmica protiv Maroka igraće se 23. marta u Torinu, a sa Nigerijom četiri dana kasnije u Londonu. Ekipa će u Italiju otputovati dan pred prvi susret.

Mitrović, Tadić i Dmitrović su uz osmeh rekli da im mnogo ljudi, nekima "sigurno i 300" traži ulaznice za utakmice Svetskog prvenstva, a da je počela potraga i za novim dresovima reprezentacije Srbije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Socijalna Mreza
Tuesday, 20.03.2018
17:15

Da je ovo oko promena tačno prvi golman bi bio Dmitrović, a Rukavinu, Mitrovića, Ljajića i Gaćinovića (rezervisti ili drugoligaški igrači) niko ne bi ni spomenuo na spisku od 23. Ovo je i dalje ekipa u kojoj neki igrači imaju članske karte, a neki moraju da čine čuda da bi bili tu (Dmitrović, Spajić, Pejčinović, Jović itd.).

avatar
12 NEDELJA DO ISTINE
Tuesday, 20.03.2018
19:34

Mitrovica, Ljajica i Gacinovica? Mitrovica i Ljajica?! Prijatelju moj, sta je to... P.S. Podrzavam to sto je napisano u zagradi...

avatar
12 NEDELJA DO ISTINE
Tuesday, 20.03.2018
15:40

Tako je, bice tu jos promena i radikalnih zaokreta:-D Meni sredite -samo- put i smestaj za jedno 10 dana, ne treba mi karta:-D Toliko sam skroman.