Ovo je četvorka za Zvezdino ubrzanje!

Autor: Lazar Nikolić
petak 03.06.2022.
10:30
Izvor: Sportske.net

Generalni direktor Zvezda Terzić ima jasan plan za letnji prelazni rok.

2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Još jedna sjajna sezona je iza Crvene zvezde. "Crveno-beli" su odbranili duplu krunu i nastavili petogodišnju dominaciju u srpskom fudbal, međutim vremena za slavlje i odmor nema. Nova sezona i sa njom mnogo novih izazova već je pred vratima.

Šampionat Srbije počinje već 9. jula, a evropska avantura 2. avgusta, kada će ekipa Dejana Stankovića odigrati prvi meč u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Generalni direktor "crveno-belih" Zvezdan Terzić jasno je poručio da je Zvezdi potrebna brzina i da će igrači sa takvim karakteristikama biti dobrodošli na "Rajko Mitić" ovog leta.

Posao je već završen sam Zambijcem Kingsom Kangvom, sada već bivšim igračem Arsenala iz Tule. Mladi Afrikanac trebalo bi da donese motoričnost u Zvedin vezni red, odlikuje ga veliki radijus kretanja i dobra kontrola lopte, a za njega će Zvezda platiti oko milion evra.

Pored Kangve, u upravi srpskog šampiona planiraju još trojicu pojačanja. U pitanju su štoper, krilo i napadač.

Kada je reč o štoperskoj poziciji, prioritet će biti sačuvati Strahinju Erakovića, ali su na "Rajku Mitiću" jasno naglasili da bi u slučaju odlične ponude, novopečeni reprentativac mogao u inostranstvo. Na njegovo mesto mogao bi da dođe Brazilac iz ruskog Sočija Rodrigao.

Rodrigaa su ljubitelji fudbala u Srbiji mogli da upoznaju na utakmicama između Sočija i Partizana u kvalifikacijama za Ligu konferencija. Stameni štoper odigrao je odličnu sezonu u Rusiji i stigao do trećeg mesta sa Sočijem, ali je spreman da napusti tamošnji fudbal zbog zabrane nastupa u evropkim takmičenjima. Vrednost 26-godišnjaka procenjuje se 3,5 miliona evra, ali će uprava Zvezde pokušati da ga dovede za drastično manje novca zbog potencijalne odluke UEFA da se strancima iz ruskog prvenstva omogući jednogodišnja pozajmica u drugu državu.

Na krilnoj poziciji Crvena zvezda je i ove sezone pokušala da "probudi" Italijana Falka, ali je on razočarao. Teret je u finišu sezone preuzeo iskusni Ben i još jednom pokazao zašto je jedan od najboljih stranaca u Zvezdinoj istoriji. Ovog leta Zvezdan Terzić želi da se osloni na domaće, proverene, snage. 

Prva želja je Leskovčanin Lazar Ranđelović, fudbaler grčkog Olimpijakosa. Zvezda već neko vreme pokušava da odobrovolji "bratski" klub iz Pireja i obori cenu brzonogom krilu. Prema specijalizovanom sajtu "Transfermarkt" Ranđelović vredi 2,5 miliona evra, ozbiljna cena za srpskog šampiona.

Jefitinija domaća opcija je Užičanin Nikola Čumić. Momak koji se poput Ranđelovića afirmisao u Raničkom iz Niša, takođe je član "crveno-belih" iz Pireja. Trebalo bi da u Olimpijakosu budu manje zahtevni kada je u pitanju obeštećenje za njega. Prema "Transfermaktu" vrednost mu je 600 hiljada evra, nešto što je za srpske uslove mnogo prihatljivije.

Pričalo se da bi Artom Dzjuba mogao da bude novi napadač Crvene zvezde, ali se struka u Zvezdi odlučila za drugačijeg tipa napadača. Za razliku od "teretnjaka" Dzjube, na "Rajku Mitiću" žele bržeg i pokretljivijeg centarfora. 

Sada je prvi favorit Kolumbijac Džonatan Kasijera, klupski drug Rodrigaa u Sočiju. Kasijera je postigao 14 gola u prošloj sezoni šampionata Rusije. Brz je i mlad napadač. Vrednost ovog 25-godišnjeg golgetera procenjuje se na čak 4,5 miliona evra, ali smo već rekli da bi UEFA mogla da pomogne Zvezdi i dozvoli pozajmicu Kasijeri.

Večeras je na programu četvrta utakmice finalne serije AdmiralBet ABA lige između Partizana i Crvene zvezde. AdmiralBet je spremio sjajne kvote za ovaj meč. Posetite njihov sajt i kladite se na vašeg favorita.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke