Ovo je prava Zvezda, izvanredno poluvreme srpskog šampiona!

Autor: Darko Mitrović
sreda 28.07.2021.
21:21
Izvor: Sportske.net

Ovakva Zvezda zaslužuje da igra u Ligi šampiona!

Srdjan StevanovicStarsportphoto ©
Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Povezane vesti

Od početka nove sezone, Crvena zvezda je odigrala svoje najbolje poluvreme, i to kada je i najvažnije.

Srpski šampion posle poraza u Almatiju od 2:1, večeras pred oko 20.000 dece na tribinama ''Rajka Mitića'' vodi sa 3:0 protiv kazahstanskog Kairata.

Ako kažemo da gosti mogu da budu zadovoljni ovim rezultatom, jasno je kakav je bio odnos snaga tokom prvih 45 minuta.

Crveno-beli su od samog starta meča zaigrali ofanzivno, konkretno, jesnostavno i vrlo brzo je usledio i prvi rezultat takve igre. Odbrana Kairata je iz minuta u minut bila pod sve većim pritiskom, a na isteku devetog minuta igre Aleksandar Katai prihvata loptu na dvadesetak metara od gola posle jednog lošeg ispucavanja gostiju i preciznim šutem iskosa sa leve strane u suprotni ugao pogađa mrežu nemoćnog golmana Ustimenka - 1:0 za Zvezdu.

Pokušali su gosti potom da se oslobode pritiska, imali su jedan pokušaj Šušenačeva u 13. minutu, ali je Borjan sigurno intervenisao.

Međutim, vrlo brzo je Zvezda ponovo uspostavila kontrolu, na desnoj strani su odlično sarađivali Gobeljić i Falko, a Katai i Ivanioć su u svom stilu bili konstantna pretnja odbrani gostiju.

Na drugi gol se čekalo do 21. minuta, a režirala su ga Zvezdina pojačanja ovog leta - Dragović i Dioni. Dragović je na sredini terena oduzeo loptu Vagneru Lavu, odmah prosledio do Dionija koji je primio loptu na grudi, a onda sa ivice kaznenog prostora poslao neodbranjiv šut u donji desni ugao - 2:0.

Nastavila je Zvezda da ređa prilike, mogli su i Falko i Ivanić da se upišu u strelce, i da snažnim tempom igre sve jače pritiska rivala.

Novi gol je ''visio u vazduhu'', a postignut je u 42. minutu, kada je još jednom Aleksandar Katai savladao Ustimenka. Ivanić je najpre na ivici kaznenog prostora iznudio slobodan udarac, a Katai ga je majstorski izveo i, utisak je, rešio pitanje putnika u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona - 3:0.

Doduše, posle jedne loše reakcije u odbrani, Vagner Lav je pripretio u poslednjim trenucima prvog poluvremena, ali je njegov šut iskosa sa leve strane završio pored gola.

*

*

*

*

*

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke