Ovo ne obećava - Protiv Bugara smo se izvukli, Mađari nam očitali lekciju... Plasman na EURO više nije ''gotova stvar''!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 07.09.2023.
23:04
Izvor: Sportske.net

Gde nestade naša lepršavost iz prethodnih kvalifikacija?

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Reprezentacija Srbije iz kola u kolo ostvaruje sve lošije rezultate u Grupi G kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i to je ono što sada već prilično zabrinjava, iako su ''orlovi'' i dalje na poziciji koja vodi na EURO.

Počeli smo pobedom nad Litvanijom u Beogradu od 2:0, nastavili istim rezultatom protiv Crne Gore u Podgorici kada takođe nismo briljirali, a prvi veliki razlog za zabrinutost bio je jedva izboren remi na gostovanju u Bugarskoj u prošlom kolu, kada smo u poslednjim sekundama izborili 1:1.

Nadali smo se reakciji večeras na domaćem terenu protiv Mađarske, a te nade su porasle posle vođstva već u 10. minutu meča.

Međutim, ponovo je bilo mnogo propusta u defanzivi, Mađari su to iskoristili i u periodu od 34. do 36. minuta napravili preokret i vođstvo od 2:1 sačuvali do kraja.

Ono na šta nismo navikli kada je igra naše reprezentacije u pitanju jeste da je naš najbolji strelac Aleksandar Mitrović večeras bio prilično bezopasan i bez neke velike prilike za gol. Da li je odlazak iz engleske u saudijsku Premijer ligu doprineo tome, ne možemo da tvrdimo, ali od Mitra očekujemo da bude ''onaj pravi'' već u nedelju u Litvaniji. U suprotnom, problemi bi bili mnogo veći.

Doduše, moramo istaći Mitrovićevo dodavanje glavom za Vlahovića početkom drugog poluvremena kada je mađarski golman izvanredno inrervenisao. Bio je to odličan primer da njih dvojica mogu odlično da sarađuju, ali takvih primera, nažalost, nije bilo mnogo. Da smo tada izjednačili, možda bi kompletan utisak bio mnogo bolji, ali..

Nije samo to problem. Nije bilo ni probojnosti po krilima, pogotovo u prvom poluvremenu, štoperska linija već dugo nema neophodnu čvrstinu za velike domete, najbolje smo to videli na Mundijalu, a večeras ni golman Vanja Milinković-Savić nije ulivao onu sigurnost na kakvu smo od njega navikli.

Nije bilo ni dovoljno kreacije ni energije na sredini terena, pa kada se to sve zajedno skupi, onda rezultat možda i nije mogao da bude bolji...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke