Ovog puta drame nije bilo, Zvezda nadigrala Partizan za finale Kupa!

Autor: Lazar Nikolić
sreda 24.04.2024.
21:04
Izvor: Sportske.net

Rutinska pobeda crveno-belih.

Starsport
Starsport

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se u finale Kupa Srbije.

Crveno-beli su večeras u "večitom derbiju" savladali Partizan sa 2:0 i zasluženo će protiv Vojvodine igrati za trofej u najmasovnijem klupskom takmičenju kod nas.

Centralna figura utakmice bio je ofanzivac domaćina Piter Olajinka koji je postigao gol i praktično iznudio autogol Aleksandra Filipovića.

Finale Kupa igraće se 23. maja u Loznici.

Derbi nije ni počeo, a kapiten Partizana Svetozar Marković dobio je žuti karton. Crno-beli su bili van terena, zbog čega je utakmica kasnila nekoliko minuta, a kada su odlučili da se vrate, sudija Milanović opomenuo je štopera gostiju.

Bio je bolji tim trenera Igora Duljaja u prvih 15 minuta. Gosti su izveli nekoliko kornera i imali prvu priliku preko Korejca Goha, nakon sjajne asistencije Baždara, ali je njegov udarac zaustavio Glazer.

Nije Zvezda igrala na prepoznatljiv način u prvih 20 minuta. Domaćin je uglavnom pokušavao dugim loptama prema Endiajeu, ali iz toga ništa opasno po gol Jovanovića nije izrodilo.

Mogao je Partizan da povede u 21. minutu i to posle Zvezdinog kornera, koji je Hvang izveo lose, a gosti krenuli u opasan kontranapad, šutirao je Baždar, ali preko gola.

Ako se Zvezda ispromašivala u prethodna dva derbija sada je povela iz prve opasne situacije. Hvang je sjajnim “lažnjakom” izbacio iz igre Kalulua i centarušutem na drugoj stative pronašao Olajinku, a nespretni Aleksandar Filipović smestio loptu u sopstvenu mrežu.


Samo dva minuta bilo je potrebno domaćinu da postigne drugi pogodak. Mijailović je uputio dobar centaršut sa desne strane parvo na grudi Piteru Olajniki, ofanzivac iz Nigerije je primio loptu, a onda je “zakucao” iza leđa nemoćnog Jovanovića, a još jednom je lose reagovao Filipović.


Do kraja prvog dela mogli su i jedni i drugi do pogotka, a šanse su propustili Stamenić i Baždar.

Na startu drugog dela izmenu je izvršio Igor Duljaj i umesto kapitena Svetozara Markovića u igru uveo Aranđela Stojkovića, koji je prešao na mesto desnog beka, dok je Filipović zazeo štopersku poziciju.

Mogao je Endiaje da već na startu drugog dela postigne još jedan gol u derbijima. Lepo ga je u proctor proigrao Ivanić, al je snažni napadač izgubio duel sa Filipovićem i nije uspeo ni da uputi udarac iz izgledne situacije.

Veliku šansu da reši pitanje pobednika propustio je Olajinka u 52. minutu. Dobro ga je proigrao Mijailović, Olajnika izbacio Filipovića, ali nije pogodio iz odlične situacije.

Ni u 57. Minutu Zvezda nije došla do gola iako je imala kolasalnu priliku. Centrirao je iz slobodnog udarca Hvang, lopta došla parvo do Ivanića, koji je loše šutirao, a Jovanović fanastičnom paradu sačuvao svoju mrežu.

Nastavile su da se ređaju šanse domaćina. Mogla je Zvezda do gola i tri minuta kasnije kad je najpre izblokiran udarac Endiajea, a onda bio izblokiran i pokušaj Olajnike.

Prvi ozbiljniji pokušaj u drugom delu gosti su imali preko rezerviste NIkolića u 73. Minutu, šutirao je sa distance, a Glazer odbio loptu u korener.

U narednih petnaestak minuta Zvezda je "zaključala" sve prilaze svom golu, a priliku da postignu treći pogodak crveno-beli su imali dva minuta pre kraja, kada je snažno šutirao Mijalović, a Jovanović odbranio. Imao je domaćin korner, Katai šutirao glavom, a čuvar mrežeg gostiju još jednom sjajno intervenisao.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke