"Ozloglašeno gostovanje u Beogradu, dobrodošli u pakao", da li su se Danci uplašili Zvezde?

Autor: Ivan Cvetković
sreda 03.11.2021.
13:17
Izvor: Sportske.net

Mladi fudbaler podsetio na atmosferu na stadionu Voždovca, ali sada ih čeka mnogo teži zadatak...

EPA-EFE/Henning Bagger
EPA-EFE/Henning Bagger

Povezane vesti

Fudbaleri Midjtilanda gostuju Crvenoj zvezdi u Beogradu, meč je na programu u četvrtak od 21 sat.

Neki od mladih fudbalera danske ekipe su već okusili delić onoga što ga ih čeka na stadionu Rajko Mitić.

Naime, Mads Hansen, Viktor Lind, Sorensen, kao i Šimir bili su deo mlade ekipe Midtjilanda koja je eliminisala omladince Crvene zvezde u Ligi šampiona za mlade u martu prošle godine.

Tada su Danci slavili sa 3:0 i tako se plasirali u četvrtfinale, a Hansen dobro pamti navijače Crvene zvezde na stadionu Voždovca.

"To je verovatno bila najluđa atmosfera u kojoj sam igrao, bar u omladinskom meču. Stadion je bio gore na tržnom centru, tako da je i on bio malo poseban, ali na tribinama je bilo mnogo ljudi. Bilo je stotine najtvrdokornijih navijača Zvezde, koji su napravili divlju atmosferu. Pevali su celu utakmicu, ali su ka nama bacali i ključeve, kovanice, upaljače i slično dok smo ulazili i izlazili sa terena. Bilo je to divlje iskustvo i nema sumnje da tamo dole postoji strastvena kultura oko fudbala", kazao je Hansen.

Ono što je Hansen "zaboravio" jeste detalj zbog kojeg su tako burno i reagovali navijači "crveno-belih", a to je provokacija prilikom postignutog gola nakon kojeg je Sorensen stavio ruke na uši i proslavu uputio u pravcu navijača.

Sam klub ovako predstavlja svojim navijačima gostovanje u Beogradu.

"Fudbaleri Midtjilanda će imati priliku da igraju na jednom od najozloglašenijih gostujućih terena u Evropi protiv Crvene zvezde. Mads Hansen je to već osetio u Beogradu na meču omladinske lige šampiona. 'Dobrodošli u pakao' je poslednja stvar koju igrači mogu da pročitaju pre nego što izađu na stadion Rajko Mitić u četvrtak. Poruka se odnosi na strastvenu navijačku kulturu koja prati klub iz Beograda, protiv koje naš tim igra u četvrtak".

Nema dileme, mnogo vrelija atmosfera čeka ih u Ljutice Bogdana...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke