Ozvaničen transfer Đorđa Gordića, neke stvari i dalje nejasne

Autor: Darko Mitrović
utorak 03.01.2023.
21:41
Izvor: Sportske.net

Jedan od najtalentovanijih mladih srpskih fudbalera napustio je Lučane i karijeru nastavlja u inostranstvu.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Osamnaestogodišnji vezista lučanske Mladosti Đorđe Gordić danas je i zvanično predstavljen kao novi fudbaler belgijskog Lomela.

"Veoma sam srećan što sam ovde u Lomelu. Radujem se što ću pokazati svoje kvalitete i razvijati se u ovom inspirativnom okruženju. Spreman sam da vredno radim i učinićiu sve da postignem uspeh za ovaj klub", izjavio je Gordić na promociji.

U ime kluba promociji je prisustvovao sportski direktor Džejms Mekaron.

"On je već dokazao da je talentovan igrač pred kojim je velika budućnost. Uvereni smo da će biti vredno pojačanje našem klubu i radujemo se što ćemo ga gledati kao igrača Lomela", rekao je Mekaron.

Iako brojni mediji pišu kako je Gordić zapravo potpisao za Mančester siti, pa odatle kao pozajmljen igrač prosleđen u Lomel, na zvaničnom sajtu belgijskog kluba se navodi da je Gordić sa njihovim klubom potpisao ugovor na pet godina, bez ikakvog pominjanja Mančester sitija.

Takođe, Mančester siti se ne pominje ni na ''Transfermarktu'', gde je takođe prikazano da je Gordić iz Mladosti prešao u Lomel, koji je, doduše, jedna od Sitijevih filijala i mladi Srbin će svakako biti ''na oku''ljudima iz engleskog premijerligaša.

Gordić je od početka sezone odigrao 17 mečeva za Mladost, postigao tri gola, uz jednu asistenciju i njegov transfer sigurno ima ogroman značaj za lučanskog superligaša, pogotovo ako su tačne spekulacije da su na ime obešteženja zaradili 2.5 do tri miliona evra.

Zbog toga čudi da na zvaničnom sajtu Mladosti još uvek nema nikakve informacije o Gordićevom transferu, dok je na zvaničnoj Fejsbuk stranici kluba poslednja objava s kraja aprila prošle godine, kada su demantovana pisanja medija da je Gordić prešao u Mančester siti.

Ako je u međuvremenu potpisao za Siti, postavlja se pitanje zbog čega to Mladost nije objavila i pohvalila se sjajno obavljenim poslom. Baš kao što nije jasno zašto još nisu objavili ni informaciju o transferu u Lomel...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke