Pa, gde je ovaj Partizan bio čitavo proleće? Trka za Ligu šampiona nikad zanimljivija!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 01.05.2023.
20:56
Izvor: Sportske.net

Partizan zablistao punim sjajem kada je već bio ''na konopcima''!

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

U derbiju 33. kola Superlige Srbije, Partizan je večeras u Bačkoj Topoli kao gost savladao domaći TSC sa 3:1 i tako se vratio u trku za drugo mesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona!

Doduše, još uvek je veliki zaostatak crno-belih, ali sada ipak ima čemu da se nada u nareda četiri kola do kraja sezone.

TSC je i dalje drugi sa 65 bodova, koliko ima i Čukarički na trećem mestu posle jučerašnjeg ubedljivog poraza od Crvene zvezde (4:0) na Marakani, a Partizan na četvrtom i Vojvodina na petom mestu imaju po 61.

Ekipa Igora Duljaja je večeras od samog starta zaigrala agresivno, angažovano, videla se ambicija u igri Partizana i rezultat je došao već u 12. minutu kada je Rikardo Gomeš savladao golmana Ilića za vođstvo od 1:0.

Samo osam minuta kasnije TSC je izjednačio. Domači su iznudili slobodan udarac sa dvadesetak metara, Luka Ilić ga je odlično izveo, lopta se od desne stative Partizanovog gola odbila na levu stranu, gde je ''zaboravljen'' ostao Saša Jovanović i potpuno neometan poslao loptu u mrežu - 1:1.

Odličan je tempo igre bio u najvećem delu ove utakmice, ređale su se prilike  na obe strane, Rikardo je u finišu poluvremena pogodio i prečku, prethodno mu je još jedan gol poništen zbog ofsajda i rezultat se nije dalje menjao do kraja ovog dela igre.

Tek što je počelo drugo poluvreme, Partizan je ponovo poveo. Igrao se 48. minut kada je Natho odlično šutirao sa ivice kaznenog prostora, golman Ilić je odbio loptu, ali samo do agilnog Nemanje Jovića koji je iskosa sa leve strane poslao neodbranjiv šut pod prečku - 1:2. Ovo je bio prvi gol Jovića u prolećnom delu sezone.

Veliku priliku za novo izjednačenje TSC je propustio u 57. minutu kada je najpre Ratkov opasno pripretio, golman Popović odbio loptu koju zatim Vujačić odbija do Đakovca, a ovaj sa 17 metara šalje projektil koji opet Popović zaustavlja! Odbijenu loptu je ka golu Partizana ponovo poslao Ratkov, ali je Popović opet odbranio, međutim napadač TSC-a je tada već bio u ofsajd poziciji.

Sredinom drugog dela igre došlo je i do tenzija na terenu posle starta Belića na Stanojevu, stvrila se velika gužva, ali srećom se sve brzo smirilo.

I onda, 70. minut meča, korner za Partizan izveo je Danilo Pantić sa desne strane, lopta je stigla na drugu stativu, gde Vujačić nije uspeo da zahvati loptu, ali ona se odbila do Filipovića koji ju je poslao u mrežu i postavio konačnih 1:3.

Do kraja, crno-beli nisu imali većih problema da zadrže ovaj rezultat i zasluženo su trijumfovali.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke