Pančev se ne slaže sa Mijailovićem: "Teško će biti ponoviti uspeh iz Barija..."

Autor: Nemanja Janošev
sreda 29.05.2024.
23:30
Izvor: Sportske.net

Čuveni napadač govorio za Zvezdinu zvaničnu televiziju.

uefa.com
uefa.com

Povezane vesti

Legendarni napadač Crvene zvezde Darko Pančev evocirao je uspomene na 1991. godinu kada je osvojena Liga šampiona, a on bio junak u duelu sa Olimpik Marsejom.

"Kako sam obukao ovaj prelepi dres, vratile su mi se uspomene na trenutak kada smo 1991. pokorili Evropu, a i moram priznati da je veoma udoban, dok pored svetog grba, na broju "devet" na leđima stoji i moj potpis, a ima i oznaku da sam osvojio zlatnu kopačku te čuvene godine. Drago mi je što se na ovaj način čuva sećanje na našu generaciju. Veliki broj navijača nas je tada pratio, a u narednim godinama su ti ljudi verovatno prepričavali svojim potomcima kako je sve to izgledalo, dok sada mogu dodatno da se približe i našoj generaciji i Zvezdi kao klubu", započeo je čuveni golgeter.
 
Pančev je istakao da je uvek lepo nositi crveno-beli dres, odnosno da ima veliki broj prijatelja koji prate Zvezdu, te da će ih obradovati replikom iz Barija.
 
"Kada sam obukao dres, dobio sam veliku želju da istrčim na teren, ali godine čine svoje. Veoma mi je drago što sam ponovo u crveno-belom i uvek je lepo obući za mene sveti dres, koje god da je marke. Sigurno ću iznenaditi prijatelje, velike zvezdaša sa replikom dresa iz Barija, a verujem da će se oduševiti".
 
Čuveni napadač Crvene zvezde je uporedio njegovo vreme sa sadašnjim istakavši, za razliku od predsednika Mijailovića, da je teško ponoviti uspeh generacije iz 1991.
 
"Mnogo je teško ponoviti naš uspeh, jer su vremena skroz drugačija. Potrebno je mnogo novca, jer mladi i talentovani igrači odlaze u inostranstvo čim se ukaže prva prilika. Moja filozofija jeste da mlad igrač uvek ostane u Zvezdi par sezona, odigra minimum 150 utakmica, sazri i vrati klubu sve što mu je pružio, ali ne može se lako protiv evropske politike koja se promenila i zbog toga je teško da se naš uspeh ponovi, ali smo na dobrom putu da ga donekle približimo, što je zadovoljavajuće u ovakvim okolnostima".
 
Darko Pančev je otkrio i sa kojim je saigračima iz Zvezde u kontaktu.
 
"Svako od naše šampionske generacije živi na različitom mestu, okružen svojim prijateljima, ali poštovanje i iskren odnos između nas je ostao do današnjeg dana, tako da održavamo kontakt i veoma često se čujemo. Skoro sam se čuo sa Robijem i čestitao mu kada je postao selektor Crne Gore, pored njega, čujem se i sa Piksijem, Dejom, Maretom, Dikom... Veoma mi je drago što je to tako", zaključio je Pančev.
 
Pored podsećanja na čuvenu sezonu kada smo pokorili Evropu, Darko Pančev je u novom izdanju emisije "Zvezda TV" govorio i o sadašnjem poslovanju kluba, dok je dobio i člansku kartu sa brojem "devet".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke