Pantelić objasnio, sve ovo da se sprovede i prvenstvo ''mora'' da bude regularno!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 03.05.2021.
18:47
Izvor: Sportski Žurnal

Nejasno je zašto do sada to nije sprovedeno...

BETAPHOTO/PR FSS/MO
BETAPHOTO/PR FSS/MO

Povezane vesti

I ove sezone ima sve ozbiljnijih sumnji u regularnost domaćih klupskih takmičenja, a nedavno je i UEFA reagovala posle čega je FSS kaznio dva prvoligaša, čačanski Borac 1926 i Jagodinu.

Međutim, još ima čudnih dešavanja i neobičnih rezultata pojedinih ekipa, pa su sumnje sve izraženije kako se bliži kraj sezone, kako u Superligi, tako i u Prvoj ligi Srbije.

Kako na sve to gleda vršilac dužnosti predsednika FSS Marko Pantelić i vidi li rešenje za ovaj problem, objasnio je u prazničnom intervjuu za ''Sportski žurnal''.

''Obaveza rukovodećih ljudi u fudbalu je da ohrabrimo takmičarski duh i stvorimo uslove za nezavisno i neizvesno takmičenje na svim nivoima fudbala u Srbiji. Takođe, ove nivoe treba povezati i utvrditi funkcionalni sistem piramide fudbala.

Dužni smo da promovišemo sve sportske vrednosti: fudbal bez korupcije i dopinga, fer-plej na terenu i van njega, antirasizam i odsustvo diskriminacije...

Ako sprovedemo sve ovo i obezbedimo primenu svih mehanizama, prvenstvo mora da bude regularno. Takođe, za ovu bitku, neophodna je saradnja sa državnim organima i UEFA'', objašnjava Pantelić.

Deo problema biće rešen uvođenjem VAR sistema od sledeće sezone, ali jasno je da je problem u srpskom fudbalu mnogo veći. Čeka se i izbor novog predsednika Saveza, koji će imati pune ruke posla, ko god to bio.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke