Partizan mislima u finalu Kupa, Mladost slavila golom crno-belog đaka

Autor: Nemanja Janošev
utorak 18.05.2021.
19:57
Izvor: Sportske.net

Spuštena superligaška zavesa za Partizan i Mladost.

Partizan/Miroslav Todorović
Partizan/Miroslav Todorović

Povezane vesti

Fudbaleri Partizana poraženi su u Lučanima od Mladosti sa 1:0 (1:0) u poslednjem kolu Super lige Srbije.

Meč nije imao rezultatski značaj, budući da je Mladost svoj opstanak odavno izborila, a crno-beli čekaju finale Kupa, koje im je, očigledno u mislima.

Mladost, iako nije bila pod pritiskom da trijumfuje, svakako je imala motiv protiv Partizana. Ekipa iz Lučana je to i pokazala u prvih desetak minuta meča sa nekoliko dešavanja ispred Stojkovićevog gola, a konkretna situacija desila se posle 11 minuta kada je Radivojević pobegao Svetozaru Markoviću i sjajnim volej-udarcem pripretio crno-belima. Lopta je ipak završila preko gola. Pripretio je ubrzo i Šatara, što je bio jasan pokazatelj želje domaćih da dođu do pobede.

Tu ofanzivnu igru, Mladost je krunisala u 25. minutu kada se na drugoj stativi potpuno sam našao Milan Bojović i glavom zatresao Stojkovićevu mrežu. Prethodno je Radivojević iskoristio nešto više prostora na levom boku i uputio centaršut. Kasnili su i Miljković i Urošević. Bojović, koji je u svojim mlađim danima nosio dres kluba iz Humske nije proslavio taj pogodak.

Natho je jedini ozbiljnije pripretio za Partizan, u završnici je i Jović pokušao da dođe do situacije da šutira, ali bezuspešno.

Posle svega dvadesetak sekundi u drugom poluvremenu, Šćekić je glavom spustio loptu za Nemanju Jovića koji sa pet metara šalje loptu iznad gola Mladosti. Očekivano, usledio je pritisak Partizana u želji da dođu do izjednačenja, ali slobodni udarci Markovića i Natha nisu pronalazili put do gola Mladosti.

U poslednjih pola sata igre, teren su napustili Jović i Natho, a šansu su dobili Štulić i Lutovac, a kasnije i Filip Stevanović u ekipi Partizana. Međutim, Milović nije imao previše posla, jer Partizan jeste pokušavao, ali ne i da ugrozi njegov gol. Odbrana Mladosti bila je izuzetna. Dobra postavka i koncentracija Šatare, Mićevića i ostalih umnogome je pomogla domaćima da ostvare veliki trijumf.

Partizan sada očekuje finale Kupa Srbije. Oni će 25. maja igrati protiv Crvene zvezde u pokušaju da osvoje trofej ove sezone.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke