"Parni valjak" melje, 22:1!

Autor: Aleksandar Obrenović
nedelja 29.08.2021.
22:54
Izvor: Sportske.net

Zaista impresivno deluju na startu šampionata, danas je stradala ekipa Radničkog iz Niša.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Ekipa Partizana nastavila je da gazi svoje protivnike u domaćem prvenstvu i ponovo su postigli četiri gola, ovoga puta je bilo protiv Radničkog iz Niša u Humskoj 4:0 (2:0). 

Partizan prilično slab u prvih 20 minuta, praktično nismo videli šansu ispred gola Radničkog iz Niša, a vredno pomena su dva nokauta, prvo je stradao Saničanin kada ga je loptom pogodio Mićibući, a onda je i Živković na sličan način bio na zemlji. 

Rikardo Gomeš je bio taj koji je najviše pretio u prvom delu prvog poluvremena, ali su njegovi udarci završavali pored i preko gola. 

Kako se poluvreme bližilo kraju, tako je Partizan preuzimao totalnu inicijativu, prvo je u 29. minutu Natho pronašao Jojića koji je pogodio stativu, a onda je došao na red Rikardo Gomeš koji nije pogodio mrežu, ali je lopta nakon njegovog udarca glavom prešla gol liniju, dovoljno za 1:0. 

Delovao je i VAR, par minuta smo čekali konačnu odluku, ali se čini da nema neke velike dileme ovoga puta. Asistencija se piše Živkoviću, igrao se 37. minut. 

Šest minuta kasnije, odnosno svega dva minuta igre, bilo je potrebno Partizanu da postigne novi gol, a ponovo smo videli isti tandem, Živković i Rikardo. Ponovo odličan centaršut, Rikardo na mestu, golman Kahriman bez mnogo šanse. 

Na odmor je Partizan otišao sa dva gola prednosti, a svoju dominaciju nastavio je u drugom poluvremenu kada se igra Radničkog iz Niša potpuno raspala. 

Izgledalo je kao da je Partizan mogao da postigne makar još četiri, pet golova, ali je Kahriman bio solidan na golu, a i crno-beli se u par navrata nisu proslavili pred njegovim golom. 

Ipak, postigli su fudbaleri Aleksandra Stanojevića još dva gola. Prvo je Rikardo Gomeš izbio sam ispred golmana protivnika, nesebično je reagovao i uposlio Natha koji postiže novi gol za Partizan, igrao se 63. minut. 

Radnički je imao jednu šansu da smanji rezultat, i to preko Mićibućija, odnosno Miće, kako ga zovu u Nišu. Kontroverzni Japanac je zaobišao golmana Stevanovića, lomio Saničanina, zatim ga pogodio u glavu, a potom je Saničanin uspeo da mu ukliza i izblokira drugi udarac. Šansa je otišla u nepovrat. 

U nastavku velika šansa za Rikarda koji je ovoga puta bio sebičan i želeo je sam da završi akciju, Kahriman je sjajno odbranio njegov udarac, dok je Jović gledao sve potpuno sam na drugoj strani. Upravo je Jović doneo prednost Partizanu u jednom od narednih napada, igrao se 70. minut, asistencija se ponovo piše Rikardu, a mladi fudbaler crno-belih je sjajnim udarcem poslao loptu u mrežu. 

Do kraja meča opušteniji i jedni i drugi, uveo je Stanojević mlade Štulića i Lazara Pavlovića, koji nisu uspeli da se upišu u strelce do kraja utakmice, pa je ostalo 4:0. 

Partizan je nastavio po svome ove sezone, trenutno imaju sve pobede uz gol razliku 22:1. 

Impresivno. 

Igrač utakmice definitivno je Rikardo Gomeš sa dva gola i dve asistencije, ali treba napomenuti i fantastičnu partiju Marka Živkovića. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke