Partizan apeluje na navijače: "Neka pobedi bolji, a pobedu u civilizovanom i sportskom ponašanju odnesimo svi!"

Autor: Miloš Marković
petak 17.10.2014.
13:19
Izvor: Sportske.net

U susret večitom derbiju iz redova FK Partizan stiglo je saopštenje za javnost.

Povezane vesti

Nakon svih negativnih dešavanja kojih smo bili svedoci proteklih dana, saopštenje koje stiže iz Partizana u susret derbija jeste za svaku pohvalu.

Rukovodstvo kluba domaćina 147. derbija poziva navijače oba kluba da pokažu dostojanstvo i navijaju civilizovano, te ne padaju na moguće provokacije neke 'treće' strane.

Saopštenje prenosimo u celosti:

"Poštovani navijači Partizana i Crvene zvezde, ljubitelji fudbala u Srbiji,

Pred nama je 147. „večiti derbi“ koji će, pored tradicionalnih navijačkih tenzija i strasti, biti pod posebnom lupom zbog nedavnih incidenata na utakmici Srbija – Albanija.

Nema sumnje da će oči fudbalske Evrope biti uprte u Beograd i da će svaki iole ozbiljniji incident pogoršati sliku o nama i negativno uticati na odluku UEFA o pomenutoj reprezentativnoj utakmici.

Više puta se u skorijoj prošlosti dešavalo da pojedinci ili male grupe huligana svojim ispadima stvaraju pogrešnu sliku o desetinama hiljada srpskih fudbalskih navijača. Dokažimo sutra da nismo rasisti, huligani, varvari, dokažimo da su uvrede koje ovih dana stižu na naš račun neistinite i pogrešne. Dokažimo da najvažnija utakmica srpskog fudbala može da protekne u fer i sportskom navijanju i da bezbednost aktera i gledalaca nije i neće biti ni na koji način ugrožena. Prepustimo fudbalerima da na terenu reše ko je bolji u ovom trenutku, nemojmo se nadmetati u nasilju, prostaklucima i primitivizmu, takvo ponašanje nije primereno tradicijama i vrednostima našeg naroda, to nismo mi.

Na žalost, ponovo su moguće provokacije koje će eventualno doći sa neke „treće strane“. Apelujemo na gledaoce da sačuvaju mir i dostojanstvo, da se posvete isključivo bodrenju svog omiljenog kluba. Bilo kakvim političkim porukama i parolama nije mesto na sportskim borilištima.

Obratili smo se nadležnima da nam pruže neophodnu pomoć u organizaciji utakmice i verujemo da će policija i druge bezbednosne službe angažovati povećani broj svojih pripadnika, da će ih postaviti svuda gde postoji opasnost od incidenata, uključujući i prostor oko terena i da će zajedno sa redarskom službom preduprediti eventualne pokušaje pojedinaaca da pokvare praznik srpskog fudbala.

Uputstvo redarske službe objavljeno je u javnosti, molimo gledaoce da ga poštuju i pridržavaju se zakonskih pravila. Veoma je važna blagovremena kupovina ulaznica i blagovremen dolazak na stadion. Kapije stadiona otvoriće se u 16,30 časova, blagajne će raditi do 18,00 časova, a kapije stadiona će se zatvoriti u 18,30 časova, pola časa pre početka utakmice, i posle toga niko neće moći da uđe na tribine. Molimo gledaoce da poštovanjem ovih mera pomognu u organizaciji utakmice.

Neka sutra na terenu pobedi bolji, a pobedu u civilizovanom i sportskom ponašanju odnesimo svi!

Beograd, 17.10.2014.

Uprava FK „Partizan“."
, navodi se.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.