Partizan - Bešiktaš (KRAJ)

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 23.10.2014.
20:50
Izvor: Sportske.net

Završeno je Partizanovo mučenje u Humskoj. Posle trijumfa Bešiktaša od 0:4 ostaje žal što kiša nije jače padala kako bi utakmica bila odigrana nekom drugom prilikom.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Tokom popodneva i večeri navijači Partizana sa zebnjom su iščekivali odluku delagata i sudija koji su vagali oko toga da li postoje uslovi da se večeras u Humskoj odigra utakmica trećeg kola grupe "C" u Ligi Evrope.

Promena travnate podloge nije rešila problem loše drenaže pa je teren stadiona Partizana natopljen ali će duel sa Bešiktašom biti odigran.

Partizan - 25 Lukač, 35 Stevanović, 13 Ćirković, 6 Stanković, 3 Volkov, 30 B. Ilić, 17 A. Živković (od 67' Grbić), 18 Drinčić (od 61' S. Marković), 55 Pantić, 27 Lazović (od 61' Ninković), 32 Škuletić

Rezervni igrači: 12 Kljajić, 5 Petrović, 11 Ninković, 14 Grbić, 21 Marković, 22 S. Ilić, 10 Fofana

Bešiktaš - 29 Tolga Zengin, 6 Sivok, 19 Franko, 31 Ramon Mota, 7 Gokhan Tore (od 64' Kerim Kojunlu), 8 Veli Kavlak, 13 Hačison, 15 Oguzan Ozjakup (od 78' Ismail Kojbaši), 20 Nečip Ujsal, 9 Demba Ba (od 69' Čenk Tosun), 10 Olkaj Šahan

Rezervni igrači: 1 Čenk Gonen, 3 Ismail Kojbaši, 22 Ersan Gulum, 33 Atinč Nukan, 21 Kerim Kojunlu, 25 Ugur Boral, 23 Čenk Tosun

Beogradski i istanbulski crno-beli večeras se sastaju prvi put u jednoj takmičarskoj utakmici a obe ekipe ulaze u meč oslabljene ali u dobrom raspoloženju koje se temelji na činjenici da i Partizan i Bešiktaš vode glavnu reč u nacionalnim šampionatima Srbije i Turske.

Takmičenje: UEFA Liga Evrope – grupa C – 3. kolo
Mesto i datum: Beograd, 23.10.2014.
Stadion: Partizan
Gledalaca:
Vreme početka: 21.05

Počeo je duel u Humskoj, Partizan već posle tridesetak sekundi igre prvi put preti ali Lazovićev udarac sa preko 20 metara odlazi visoko preko gola. Nedugo potom Drinčić loše izvodi prekid sa desne strane pa ostaje 0:0.

Našao se Petar Škuletić u izglednoj poziciji nakon sjajne lopte u prostor kojom ga je Lazović spojio sa golom. Nakon dobrog starta defanzivca Bešiktaša napadač Partizana iznudio je korner koji nije iznedrio ništa do prekršaja u napadu koji je načinio Vojislav Stanković.

Najbolju priliku na utakmici u 13. minutu stvorili su gosti nakon individualne akcije Gokhana Torea i udarca levom nogom sa dvadesetak metara. Golman Partizana, iako na iskušenju, sjajno interveniše i izbacuje loptu u korner.

Od 18. minuta Bešiktaš vodi golom Kavlaka koji sa 25 metara pogađa mrežu nesigurnog Lukača!

Sredinom prvog dela igre fudbaleri Partizana kreću nešto odlučnije ka golu rivala ali je u 28. minutu sevnula levica Gokhana Torea koji srećom po beogradski klub pogađa stativu!

Dugo je trebalo Partizanu da stvori priliku a to se u 32. minutu dogodilo posle prekida. Drinčić je tukao precizno ali nedovoljno jako da bi savladao kapitena Bešiktaša - ostaje 0:1.

Fantastičnu priliku propustili su fudbaleri Partizana u 36. minutu! Branko Ilić uposlio je Škuletića kraj leve aut linije, usledio je centaršut po zemlji na koji natrčava Andrija Živković, gađa u gol, ali golman Tolga Zengin refleksno interveniše i izbacuje loptu u korner!

Završnica prvog dela igre pripada Partizanu gledajući terensku inicijativu ali osim prilike u kojoj se našao Živković domaći nisu uspeli da ugroze gol Tolge Zengina.

Taman kada je Partizan uspeo da nametne određenu vrstu pritiska srušila se kula od karata minut pre kraja prvog dela igre. Olkaj Šakan tukao je ka golu, lopta se odbila do Demba Be koji rutinski smešta loptu iza leđa Milana Lukača za vođstvo Bešiktaša od 0:2!

Kraj prvog poluvremena.

Počelo je drugo poluvreme a gostima nije dugo trebalo da postignu treći gol i nateraju fudbalere Partizana da već od 52. minuta žele da sudija označi kraj utakmice.

Očajna intervencija odbrane Partizana omogućila je Ozjakupu da postigne treći gol i dovede Bešiktaš u prednost od 0:3!

Samo dva minuta kasnije štoperi domaćih prave novu grešku a Gokhan Tore pogađa za 0:4! Partizanu preti katastrofa!

Jasno je Marku Nikoliću da Partizan ovde nema šta da traži i da je vreme da iz igre povuče najiskusnije. Teren su napustili Danko Lazović i Nikola Drinčić, u igri su Saša Marković i Nikola Ninković.

Prvi udarac u gol, u drugom delu igre, fudbaleri Partizana uputili su u 66. minutu. Saša Marković pokušao je glavom ali je lopta završila u naručju dobro postavljenog Tolge Zengina.

Desetak minuta ostalo je do kraja. Akteri večerašnje utakmice sa nestrpljenjem iščekuju da odu u svlačionice.

Završena je utakmica u Humskoj. Partizan je pretrpeo ubedljiv poraz i posle tri odigrane utakmice ima jedan osvojen boda i nalazi se na dnu tabele grupe "C".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke