Partizan bez Pavlovića na AEK, Stolica uveren: "Sezona nije gotova, ne vidim nazadovanje u Evropi"

Autor: Ivan Cvetković
sreda 10.08.2022.
13:18
Izvor: Sportske.net

Meč je na programu u četvrtak od 21 sat.

FK Partizan
FK Partizan

Povezane vesti

Trener fudbalera Partizana Ilija Stolica, uoči sutrašnjeg (21.00) revanš meča trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv AEK-a iz Larnake, izjavio je da je svestan da bi ta utakmica mogla da mu bude i poslednja na klupi "crno-belih".

"Neke stvari koje su van moje kontrole ne mogu da promenim, ne mogu da amortizujem. Ono što mogu je da pripremim ekipu za ono što ih očekuje u samoj igri i za protivnika. Pritisak možemo da okrenemo na to da momci budu otresiti, da budu dostojni dresa Partizana", kazao je Stolica.

"Ekipa mi pokazuje da smo na pravom putu. U bilo kojoj profesiji, bez obzira na pritiske, lični faktor ne sme da postoji. Stvar je kvaliteta, rada, logistike, budžeta i svega što jedan veliki klub nosi. Moj posao je takav kakv jeste i ja se sa tim konforno nosim."

"Očekuje nas drugo poluvreme, revanš sa kvalitetnom i dobrom ekipom koja nas je pobedila u prvoj utakmici. Možemo da eliminišemo ekipu AEK, to je cilj svih nas za sutrašnju utakmicu".

"Titula je nešto što se iščekuje već pet godina i nešto na šta moramo da se pripremimo na pravi način... Evropa kao Evropa, mislim da smo prošle sezone igrali Ligu konferencija tako da ne vidim da je to nazadovanje. Ovo je velika šansa, da se kompletan utisak okrene u pravom pravcu i ja duboko verujem da će to od sutrašnje utakmice biti tako", istakao je on.

Strateg "parnog valjka" naveo je da nije angažovao sportskog psihologa i da je sam preuzeo tu ulogu.

"Slažem se da je psihološki faktor presudan, postići stabilnost u ekipi. Napravili smo konsultacije, preuzeo sam na sebe vrstu odgovornosti da ekipu psihološki što bolje pripremim".

Stolica je naveo da sezona nije gotova, iako njegova ekipa ima sedam bodova manje od lidera Crvene zvezde u Superligi.

"Veoma daleko od istine je da je sezona goova. Ovo je to početak sezone, priče o tituli da stavimo po strani. Ovo je utakmica u Evropi. Titula se isčekuje pet godina i za to moramo da se pripremimo na pravi način. Ništa ne može da se uradi preko noći. I prošle godine smo igrali Ligu konferencija, tako da ne vidim da bi to bilo nazadovanje. Ovo je šansa da se stvari okrenu u drugačijem pravcu", izjavio je Stolica.

Pozvao je trener "crno-belih" i navijače da podrže ekipu.

"Siguran sam da nam je preko potrebna podrška naših navijača. Moramo da ih vratimo kvalitetnim igrama i dobrim odnosom. Rezultat nas nije ispratio i naravno da navijači nisu zadovoljni. Ja sam ovde da se posvetim tome da to preokrenemo. Bez navijača mi ne možemo da uradimo ništa".

Trener Partizana istakao je da zbog povrede neće moći da računa na napadača Andriju Pavlovića, kao i da je ekipa spremna i za penale.

"Penali su stvar psihološke pripreme. Naš zadatak je da se spremimo za sve, uključujući i penale", poručio je Stolica.

U slučaju prolaska u plej-of za plasman u Ligu Evropa Partizan bi igrao protiv ukrajinskog Djnepra, dok bi u slučaju poraza takmičenje nastavili u plej-ofu za plasman u Ligu konferencija, gde bi protivnik bio bolji iz meča Levski - Hamrun.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke