Partizan bez problema u Lučanima, ne da prvo mesto!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 23.09.2021.
19:43
Izvor: Sportske.net

Važna pobeda crno-belih.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Posle remija u 165. večitom derbiju, fudbaleri Partizana vratili su se večeras na pobednički kolosek u domaćem šampionatu. Oni su u desetom kolu Linglong Superlige kao gosti savladali ekipu Mladosti u Lučanima rezultatom 2:0 i tako se učvrstili na liderskoj poziciji na tabeli.

Najveći deo posla crno-beli su odradili u prvom poluvremenu, a do vođstva su došli posle nepuna tri minuta igre. Akcija Partizana tekla je po levoj strani gde je delovao Ivan Obradović koji na kraju odlično centrira na drugu stativu, a Rikardo Gomeš preciznim udarcem glavom pogađa suprotni ugao gola golmana Kostića - 1:0.

Nekoliko minuta kasnije u prilikama su se našli i Menig i Terzić, koji su loše reagovali u ključnim trenucima, a u 21. minutu Natho je odlično centrirao sa desne strane, Rikardo šutirao glavom, ali je golman Kostić na gol liniji zaustavio tu loptu.

Partizanova prednost duplirana je u 38. minutu meča. Crno-beli su iznudili korner sa leve strane, dobro ga je izveo Jojić, a u gužvi u petercu domaćih najbolje se snašao Ivan Obradović koji posle asistencije upisuje i gol na ovom meču za 2:0 u korist Partizana.

U drugom poluvremenu slična slika na terenu, a svoj povratnički debi u dresu Partizana imao je štoper Nemanja Miletić koji je u poluvremenu zamenio Vujačića. Natho je u 53. minutu meča imao sjajnu priliku da donese i tri gola prednosti Partizanu, prihvatio je loptu na oko 14 metara od gola, imao je dovoljno vremena za udarac, ali je on pokušao da izvede još jedan dribling što je bio nepotrebni potez više i na kraju njegov šut izblokiran.

Tri minuta kasnije Partizan ponovo preti, ovoga puta preko Meniga koji je šutirao sa petnaestak metara, ali nije bio precizan, lopta je otišla daleko pored gola.

Najbolju priliku od početka utakmice Mladost je imala u 64. minutu meča kada je Baha odlično gađao desni ugao gola crno-belih, ali je golman Stevanović odlično reagovao i izbio loptu u korner.

Nova prilika za Natha viđena je i u 70. minutu, kada je Izraelac opetr imao previše prostora u kaznenom prostoru Lučanaca, ovoga puta je gađao iskosa sa leve strane, ali lopta je očešala stativu i otišla u gol-aut.

Devet minuta kasnije ponovo su domaći zapretili, ovoga puta je Mićović pokušao, ali opet su Lučanci morali da se zadovolje kornerom posle još jedne Stevanovićeve intervencije.

Do kraja, mreža domaćih zatresla se i u 83. minutu, kada je Jović bio precizan, ali taj gol nije priznat zbog ofsajda.

U nadoknadi vremena još jedna prilika i za domaće, Veličković je šutirao sa oko 14 metara, ali je loptu poslao visoko iznad prečke.

Posle ove pobede Partizan na vrhu tabele ima 25 bodova, pet više od drugoplasirane Crvene zvezde, ali uz utakmicu više.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke