Partizan bi u ponedeljak mogao da ima spektakularan žreb! Ovo su svi mogući rivali...

Autor: Darko Mitrović
petak 16.07.2021.
16:29
Izvor: Sportske.net

Naravno, treba prvo proći Slovake, ali već za tri dana saznaćemo i potencijalne rivale u trećem kolu.

sportske.net
sportske.net

Povezane vesti

Partizan će svoj ovogodišnji evropski put započeti utakmicama drugog kola kvalifikacija za novoformiranu Ligu konferencija protiv slovačkog predstavnika DAC Dunajske Strede.

Prvi meč na programu je u četvrtak u Humskoj, ali će već u ponedeljak biti obavljen žreb za treće kolo kvalifikacija.

Već sada se može videti koja su imena u opticaju kao potencijalni Partizanovi rivali i možemo reći da ima veoma zanimljivih, čak i spektakularnih opcija.

Kao i pred žreb za drugo kolo, Partizan će i ovoga puta biti među nosiocima, a iz grupe nepovlašćenih bi mogao da dobije i rivale poput ruskog Rubina, holandskog Vitesea, turskog Trabzonspora, švajcarskog Lucerna, koji kvalifikacije tek počinju od trećeg kola.

Sve bi to bili rivali za izbegavanje u ovoj fazi takmičenja, ali ono što privlači najveću pažnju već na prvi pogled, to je što su među mogućim protivnicima Partizana i splitski Hajduk, zatim Osijek, ali i ljubljanska Olimpija koju od ovog leta vodi bivši trener Partizana Savo Milošević.

Hajduk, Osijek i Olimpija, za početak, treba da prođu drugo kolo kvalifikacija, baš kao i Partizan. Hajduk se u drugom kolu sastaje sa kazahstanskim Tobolom, za koji nastupa bivši fudbaler Partizana Zoran Tošić, Osijek neće imati lak posao sa poljskim Pogonom, a Olimpija je favorit protiv Birkirkare sa Malte.

Uz sve pomenute, od ostalih mogućih Partizanovih rivala, tu su i: ruski Soči, škotski Aberdin i Hibernijan, velški Nju Sejnts, Spartak Trnava, ukrajinski Kolos i Vorskla, turski Sivaspor, danski AGF, slovenačke Domžale, Elfsborg iz Švedske, mađarska Puškaš Akademija, poljski Slask, rumunska Univerzitatea, kirakski AEL, Vaduz iz Lihtenštajna, Slovačko iz Češke.

Naravno, uoči žreba biće formirane i podgrupe, kao kada su žrebani parovi drugog kola.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke